Ива Митева отнема 20 бона от Кирил Петков!

Ива Митева иска Кирил Петков да върне на държавата близо 20 000 лева!

Председателката на НС Ива Митева е изключително критична към лидера на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков. Според нея той никога не е бил министър на икономиката, за какъвто се представяше в продължение на 3 месеца, писа Novite30.bg7.eu.

Митева изрази публично позицията си, че Петков е бил с двойно гражданство, докато е бил министър, което е нарушение на Конституцията. Затова тя счита, че той трябва да върне всичките си заплати, които е получвал като министър.

Справка показва, че заплатата на един министър е 6245 лв.. За 3 месеца Петков би трябвало да е прибвал 18 735 лв., а ако се прибавят и парите за командировки, сумата набъбва на над 20 ооо лв.

kiril-iva_600x380
Ива Митева атакува Кирил Петков

„Кирил Петков е съзнавал, че нарушава Конституцията, колкото и да се опитва да ни убеди в противното. По българските закони от 1995 г. отнемането на гражданство е процедура, което няма как да не е знаел, защото и в Канада е така. Трябва да върне всички пари, които е получавал като министър, защото на практика той не е бил такъв“, заяви Ива Митева от „Има такъв народ“.

Тя се съгласи с известния журналист Кеворк Кеворкян, който определи ситуацията с Кирил Петков за „корумпиране на истината“, и то от човек, който постоянно говори за почтеност.

За Петков едва ли ще е проблем да върне 20 бона, тъй като той има много успешен бизнес зад граница. Неотдавна той сподели, че спестяванията му възлизат на 1 млн. лв.

Още за Ива Митева четете надолу!

Ива Митева не е готова да оглави държавата, защото не може да краде от народа!

Въпреки спекулациите от последните няколко дни, новият премиер на България няма да се казва Ива Митева. Това обяви самата юристка пред медиите днес, писа Istinata.net.

Тя заяви пред журналистите, че не е готова да заеме най-важния пост в страната, защото не разбира от всички сектори и не може да бъде от полза на хората.

„Не съм готова да стана премиер, не мога да бъде от полза на народа. Нека всеки да работи това, от което разбира“, каза председателят на Народното събрание.

iva-miteva1_600x370
Ива Митева не иска да краде и затова няма да е премиер
“Фигурин

Истината обаче е малко по-различна. Зад думите на Митева стои нежеланието й да се облажи за сметка на българския народ, каквато е съдбата на всеки един премиер на България.

„Тя не е човек, който може да лъже и мами, за да си прибира пари за себе си. Няма нищо общо с Костов, Станишев и Борисов. Тези тримата измамиха цяла България, Ива това не може да го стори, тя не може да лъже“, категорични са нейните близки.

Ива Митева била нясно, че като премиер ще бъде принуждавана да мами народа и да краде от него, дори и да не иска, защото Великите сили нямат изгода от прогресираща България. Тя ще трябва да прибира пари от ЕС, за да изпълнява техните искания, дори ако те са против националния ни интерес. Именно това правеше Бойко Борисов години наред. В противен случай ще я сполети съдбата на Жан Виденов.

Ива Митева обаче не може да си позволи да навлезе в корупцията, тъй като има прекалено голямо достойнство. Именно последното й пречи не само да стане премиер, но и да остане в политиката. Все повече се говори, че Митева няма да продължи политическата си кариера и ще напусне не само НС, но и партията на Слави Трифонов, понеже е разочарована, че не се мисли за истинските проблеми на хората, а се обсъждат второстепенни проблеми.

Прочети още

Ето няколко съвета за премахване на влага в къщата:

Премахване на влага в къщата

Ето няколко съвета за премахване на влага в къщата: Редовно проветрявайте – Отваряйте прозорците всеки …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *