Пълно унижение за Борисов! Дори Ицо Хазарта го премаза като фас

Ицо Хазарта размаза Бойко Борисов на изборите!

Пълният крах на Бойко Борисов и ГЕРБ вече е факт. Освен че загубиха втори парламентарни избори поред, дори крепостта им бе пометена от хората на Кирил Петков.

В най-големия столичен район – 25 многомандатен район, където по традиция ГЕРБ са много силни и където се счита, че е меката на ГЕРБ, тъй като там попада родното място на Борисов гр. Банкя, загубата за доскорошните управляващи също е факт.

Интересното е, че там първи в листата на шампиона „Продължаваме промяната“ е рапърът Христо Петров, когото мнозина познават просто като Ицо Хазарта. Той печели срещу емблематични политически имена като Бойко Борисов и Корнелия Нинова.

В 25-ти МИР резултатите до момента сочат 31,57% за „Продължаваме промяната“ срещу 27% за ГЕРБ. На трето място е „Демократична България“ с 9,89%, а БСП е с 9,01%, пише Novini.bg.

hazarta-borisov_600x400
И Ицо Хазарта победи Бойко Борисов

Това е огромен удар за самия Борисов, тъй като това се считаше за най-силния му район. Освен Банкя, в него попадат всички части на квартал „Люлин“. До вчера ГЕРБ никога не беше губила там.

Това е поредният удар за Борисов на изборите от 14 ноември. За втори път той загуби общия вот за цялата страна и това се случи в рамките само за няколко месеца.

Вече е почти сигурно, че Борисов няма как да се върне в управлението на страната. Ако се стигне до съставяне на кабинет, Кирил Петков ще бъде премиер.

Ицо Хазарта пък ще бъде министър на образованието и към днешна дата това изглежда почти сигурно. Рапърът счита, че образователната сфера е най-важната за развитието на една държава и според него той може да помогне много в това отношение.

По всичко личи, че „Продължаваме промяната“ е обрала вота на „Има такъв народ“ и партията на Мая Манолова от предните избори. Това е протестният вот, този срещу статуквото. Ицо Хазарта възнамерява да работи именно в тази посока и да изкорени всички порочни от миналото схеми.

 

За Михаил Николов

Прочети още

radev-petkov_600x370

Студен душ за Кирил Петков! Радев му отнема премиерския стол, за да не пусне РСМ в ЕС

Румен Радев готов на всичко, за да не допусне Република Северна Македония да влезе в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *