Scott Ritter 600x400
Скот Ритер не вижда ползи за НАТО от войната в Украйна

Американски офицер: Русия помля Украйна и унизи НАТО!

Скот Ритер разби на пух и прах западните твърдения за войната в Украйна!

Ветеранът от американското разузнаване Скот Ритер изрази напълно противоположно мнение за войната между Русия и Украйна. Бившият офицер смята, че везните са изцяло наклонени към Кремъл и той командва всичко.

Според Ритер „червената“ армия е победила цели два пъти дотук. Веднъж, когато е унищожила военните боеприпаси на украинците, което се е случило в самото начало на войната. А втори път, когато е демилитаризирала НАТО.

scott-ritter_600x400
Скот Ритер не вижда ползи за НАТО от войната в Украйна

„Може да ви прозвучи странно, но аз смятам, че Русия е големият победител във войната дотук. Тя унищожи оръжията на Украйна, а после и тези на НАТО. На практика демилитаризира НАТО, което е голям удар по Запада и основно по нас, американците“, заяви Скот в интервю с Глен Дизен, който е професор от Норвегия, писа БЛИЦ.

Според него въпросната демилитаризация се състои в това, че някои държави от НАТО са привършили оръжията си и вече нямат какво да изпратят, затова са спрели доставките. По този начин Европа се „източва“ откъм оръжия и при евентуален директен сблъсък с Русия ще бъде сериозно отслабена.

„Владимир Путин постига целите си. Проблемът ще стане, когато минат референдумите в Украйна. Тогава НАТО ще трябва да реагира, за да запази достойнство, но не е ясно дали ще има сили да го стори“, казва бившият офицер от американското разузнаване.

Прочети още

Radostin Vasilev 570x480

Радостин Василев: Не съм влязъл в политиката с трабантче, бе! Мерцедесът ми е 140 бона

Руди Гела продължава да наглее! Депутатът Радостин Василев не спира да отвращава народа. След като …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *