Григор Стоичков Yordanka Hristova Ivana Stoichkova

Григор Стоичков

Какво знаем за Григор Стоичков, сина на Йорданка Христова? Бившият вицепремиер със същото име и неговият внук

Мечтан ерген – красив, богат и от известно семейство. Отскоро и собственик на престижен имот в Бояна. Това е Григор Стоичков – внук на едноименния комунистически функционер и син на певицата Йорданка Христова.

Григор младши съумява да живее в сянка и да има собствен, недосегаем живот. Той е най-загадъчният член на известната фамилия, която започва от червения функционер и заместник министър – председател Григор Стоичков.

На колко години е Григор Стоичков?

По косвени признаци съдим, че синът на Йорданка Христова към 2023 г. е на 44 години. Той е роден през 1979 година, една година преди сестра си Ивана (1980 г.).

Жълтата преса ни казва, че в момента Григор Стоичков е топ желан ерген. Първо, защото е богат и от добро семейство. Второ, защото напредва с възрастта и се очаква, че „крушата всеки момент ще капне“.

Информация за Григор Стоичков младши
Профил във Фейсбук Grigor Stoichkov 
Профил в Инстаграм https://www.instagram.com/grigor_stoichkov/?hl=bg
Профил в LinkedIn https://bg.linkedin.com/in/grigor-stoichkov-b525a290
Форум и сайт за IT https://hardwarebg.com
Онлайн магазин за компютри iskamPC.com
Уебсайт за мобилни технологии mobility.BG
Имейл grigor AT hardwarebg.com

Фирма, бизнес, професия

Grigor Stoichkov 02

Пишат, че е богат. Че е натрупал завидно състояние със собствените си ръце. Явно е вярно, защото тази година той изплаща на чичо си половината стойност от имение в Бояна, за да остане единственият му собственик. Това е домът на дядо му Григор Стоичков. Неговият внук поема половината като наследство, а другата половина изплаща със собствени средства.

С какво се занимава? Сферата е компютри и компютърни технологии. Има съдружник – свой приятел, с който развиват търговия с хардуер.

Дейността им започва през 1999 г. с интернет страница и форум hardwareBG.com, посветени на високите технологии. 4 години по-късно е регистрирана и фирма – Хардуер БГ ООД. Дейността й е асемблиране на компютърни системи, продажба и поддръжка. Във визитката на сайта собствениците пишат, че са превърнали хобито си в бизнес. Горди са, че са от първите, а досега и единствените, които предлагат надеждни овърклокнати системи с гаранция.

Отскоро е стартиран и онлайн магазин – iskamPC.com, където се предлагат преносими компютри, компоненти, периферия и др. продукти. Отделно притежава уебсайт за мобилни технологии, магазин и форум за електронни цигари.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Офисът на компанията се намира в кв. Стрелбище, на ул. „Бадемова гора“ 9., тел. 02 866 7070.

Според коментари, фирмата на Стоичков продава качествена стока на разумна цена с добро обслужване. Поради това печалбите с всяка година растат. Близки се изказват, че Григор е умен, инициативен и работлив. Тази комбинация му е донесла лично заслужени успехи в бизнеса и чисти пари.

Биография

Няма причина да се пише автобиографична справка на Григор Стоичков – внук. За разлика от своите именити предци, той живее в сянка и така е избрал. Не е обществено известна личност и не се появява в медиите. Старателно избягва да се разкрива, пази за себе си своя личен живот.

Семейство, деца

Grigor Stoichkov Yordanka Hristova 01

Григор е ерген. Няма извънбрачни деца. Няма приятелка. Не се знае дори за негови мимолетни връзки. От интервюта на майка му се разбира, че е притеснена за продължаване на рода. На хоризонта няма изглед за внуци.

Неговата страст е работата и хобито му – колите. Обича старите модели и ретро возила.

Въпреки че няма постоянна връзка, Григор се грижи за външния си вид. По едно време е натрупал доста излишни килограми и се е наложило да води „битка“ с тях, докато върне привлекателния си вид.

Скандали, с какво е известен?

Григор не успява да избегне общественото внимание, когато става собственик на къщата на дядо си в кв. Бояна. Причината е, че наследниците на стария Григор Стоичков се разправят за този имот в продължение на 7 години от смъртта му през 2016 г. Другата причина е, че Григор младши съумява да заплати частта на чичо си.

Къщата се намира на ул. 772 №48, близо до Киноцентъра.

Бившият вицепремиер Григор Стоичков

Yordanka Hristova Grigor Stoichkov 01

Григор младши и кръстен на дядо си Григор Стоичков от червения елит на страната.

Дядото е роден през 1926 г. в Горна Малина. През 1940 г. става член на РМС, а 6 години по-късно влиза в БКП.

Нататък пътят му е само нагоре от Околийския комитет на РМС и на ОФ през кмет на Горна Малина, през председател на ОФ в София до народен представител, секретар на ОК на БКП в София, първи секретар, член за ЦК, кандидат член на Политбюро, министър на транспорта, на строежите, на строителството, заместник министър председател в периода 1977 – 1989 г.

Евелина Лютова

Краят на кариерата му е различен. Той е съден по обвинение, че са нарушени санитарни радиационни правила и не са взети достатъчно мерки за опазване на населението при аварията в Чернобил 1986 г. Получава присъда от 2 години. Освободен е предсрочно поради инфаркт. Умира през 2016 г.

Трагедията с неговия внук парапланерист Тома Стоичков

Toma Stoichkov 01

Григор Стоичков има двама сина – Георги и Венелин. И от двамата си синове има по двама внуци – момче и момиче. От Георги има Григор и Ивана. От Венелин са внуците му Тома и Велика.

Тома и Велика си падат по спорта и екстремните преживявания. И двамата имат застрашаващи живота моменти. Тома загива при полет с парапланер през януари 2023 г. Сестра му Велика едва не загива от лавина при спускане със сноуборд, а придружителят й в слалома е затрупан смъртоносно.

Вижте и ТОВА: С какво е известна певицата Йорданка Христова, майката на Григор Стоичков. Биография и песни. Семейство, скандали. Къде живее?

Прочети още

Zueka 600x380

Зуека изригна: Скъпа храна, заеми… Никога няма да се върна в България!

Зуека вече не се подвизава в България, разочарован е от родната политическа картинка! Васил Василев …

2 Мнения

  1. Станислав Димитров

    Ето деца, които не приличат на родителите си, не са наследници на рода си, а имат собствена съдба и си я отстояват.

  2. Цвета Георгиева

    Много е симпатичен, защо си няма приятелка?

  3. Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *