Ивана Стоичкова

Дъщерята на Йорданка Христова Ивана Стоичкова – биография, бизнес, скандали. Връзката ѝ с Камелия Веселинова. Бизнесът с мебели

Ексцентрична, с момчешка визия и артистична реализация, Ивана Стоичкова е забележителен представител на комунистическата фамилия Стоичкови. Дядо й Григор е високопоставен БКП функционер и заместник министър – председател от времето на Тодор Живков. Майка й е певицата Йорданка Христова. Ивана е поела свой път в сферата на изкуството – тя е дизайнер, фотограф и художник.

Данни за Ивана Стоичкова
Профил във Фейсбук https://www.facebook.com/ivana.stoichkova
Профил в Инстаграм @ivana_stoichh
Профил в Behance Ivana Stoichkova Furniture Designer, Graphic Designer
Образование графичен дизайн в Нов български университет
Основно занимание дизайнер на мебели

На колко години е Ивана Стоичкова?

Ивана е по-малкото дете на Йорданка Христова и вече покойния архитект Георги Стоичков. Родена е през 1980 г. в София, 8 месеца след брат си Григор.

Посещавала е престижното и запазено за високопоставени столичани училище 119 СУ на ул. Латинка. Висшето си образование получава в Нов български университет, Колеж по екранни изкуства и графичен дизайн с профил операторско майсторство.

Фирма, бизнес, професия

Ivana Stoichkova 03

Ивана Стоичкова се реализира в сферата на съвременното изкуство. Първоначално се насочва към фотография и рисуване, а после открива попрището си в дизайна на мебели. Първите й представяния са на Sofia Design Week и One Design Week, а в чужбина на фестивал в Белград – Mixer Festival.

Участвала е в колективни изложби на картини, изпълнени с акрилни бои. Има страст към Лего, като използва символи от него в своите плакати и рисунки.

Самостоятелно представя дигитални рисунки под мотото 2020 COVISUAL. Първата й самостоятелна изложба излиза в разгара на ковид пандемията и преосмисля новите форми на съществуване. Авторката преосмисля как вирусът променя рутината и ежедневието на хората. Рисунките са съпроводени с текстове, наситени с разнообразни емоции.

Бизнесът с мебели

Според публикации в медиите, Ивана е продава мебелите, които сама проектира. За тази цел тя е създала свой сайт, твърдят някои автори. Но такъв сайт не се открива в интернет пространството, нито тя самата го афишира в своите профили.

Няма следа и от заведението DEVET, за което пише в. Капитал. Преди няколко години вестникът публикува информация за кафене на ул. Иван Вазов 9 в столицата, обзаведено изцяло по дизайн на съсобственичката Ивана. В статията дизайнерката разказва, че обзавеждането е непретенциозно, но уютно.

Семейство
Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Ивана Стоичкова Ivana Stoichkova 02Ивана е внучка на Григор Стоичков – член на ЦК на БКП, министър на строителството, на транспорта и с други високопоставени длъжности от времето на Тодор Живков. В края на живота си Стоичков е осъден ефективно заради недостатъчни мерки, взети по повод аварията в Чернобил.

Григор Стоичков има двама сина – Георги и Венелин. Георги се жени за певицата Йорданка Христова, от която има син Григор и дъщеря Ивана. Братовчедите й са Тома Стоичков, парапланеристът, който тази година загина при инцидент на връх Мусала. Братовчедката й Велика също е отдадена на екстремните преживявания и зимните спортове, тя е сноубордистка.

Ивана Стоичкова и Камелия Веселинова

Най-коментираната част от живота на Ивана е нейната сексуална ориентация. Застава пред общественото внимание, когато се свързва с Камелия Веселинова. Младата жена става известна като любовница на Люси Дяковска. Жълтите медии обичат да описват комерсиалната й природа и твърдят, че Камелия се интересува само от богати жени. Ивана спада към тази категория като наследница на Григор Стоичков.

Ivana Stoichkova 01

Скандали, с какво е известна?

Ивана има момчешка визия и се облича в стил tomboy. Подстригва се късо, веднъж дори нула номер. Коментира се, че стилът й на живот има пълната подкрепа от страна на нейната майка Йорданка Христова. Певицата е приела особеностите на дъщеря си и не създава драми.

Дядото Григор, с когото Ивана е била доста близка, е бил огорчен накрая на живота си. Първоначално той възприемал мъжкия натюрел на внучката си като преходно залитане, но коментарите и публикациите го накарали да преживява този факт.Йорданка Христова Георги Стоичков 01

Плод за жълти публикации дава краят на връзката на Ивана с Камелия. По едно време се пише, че раздялата им е само проформа, за пред хората с цел пресичане на клюките. Но по-късно излизат снимки на Ивана с нова приятелка – Мария. Вестник Марица пише, че Йорданка Христова посреща нова снаха след недолюбваната от нея Камелия.

Вижте и ТОВА: Коя е Йорданка Христова, майката на Ивана Стоичкова. Биография и песни. Връзката ѝ с Фидел Кастро.

Кратка видео визитка на Ивана Стоичкова.

Прочети още

Zueka 600x380

Зуека изригна: Скъпа храна, заеми… Никога няма да се върна в България!

Зуека вече не се подвизава в България, разочарован е от родната политическа картинка! Васил Василев …

Едино мнение

  1. Мариан Аданов

    И какво толкова е наследила Ивана Стоичкова от дядо си, много ми е интересно, той е имал само една къща в София и родната си къща на село.

  2. Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *