Иван Гешев към Борисов: Правиш се на луд, ШЕФЕ, евала!

Иван Гешев нарича Бойко Борисов „шефе“ и винаги стои плътно зад гърба му. Така затвор за бившия премиер няма как да има!

Борисов пряк началник на Гешев

Главният прокурор Иван Гешев е под пряка зависимост от лидера на ГЕРБ Иван Гешев. Това стана напълно ясно от телефонния разговор между двамата, който е бил засечен от новото управление на ДАНС.

Оказва се, че Гешев нарича Борисов „шефе“ и ако се налага, дори му козирува. Именно заради това точно той е бил избран да заеме поста на главен прокурор.

„И аз обичам да се правя на луд, шефе, ама ти го правиш много успешно“, казва главният прокурор на лидера на ГЕРБ. При което Борисов отвръща: Не, бе, брат ми, лесно ми е, защото съм прост. Кофти е да си сложен, съобщава Frognews.bg.

Този съвсем приятелски разговор показва колко всъщност е независимостта на съдебната власт от изпълнителната и как корупцията в България е стигнала до най-високите нива на етажите.

geshev-borisov_600x370
Бойко Борисов е шефът на Иван Гешев

Иван Гешев от началото на своя мандат работи в полза на Борисов и това е видно дори за хора без особено големи политически познания. Нахлу в президентството, въпреки че по-късно ЕС излезе с решение, че това е била незаконна акция. А Гешев го стори само защото Румен Радев е най-големият дразнител на Борисов.

Няколко месеца по-късно от ЕС започнаха да разследват защо премиерът на България има толкова много евро и злато в чекмеджето си, но нашият главен прокурор заяви, че това е в реда на нещата и прекрати разследването у нас.

Днес Иван Гешев отново показа в чий отбор играе. Той отказа да коментира кадрите с полицейското насилие от протестите по време на миналото лято, като се позова на Коституцията. По този начин той даде да се разбере, че няма да стори нищо, за да осъди виновните полицаи и тези, които са им заповядали да пребият протестиращите.

Наскоро в медийното пространство се завъртя снимка на Иван Гешев и Бойко Борисов на млади години. Твърди се, че двамата се познават още от студентските си години в Симеоново, когато Борисов е учил за пожарникар, а Гешев за полицай. Както е известно, преди да стане юрист със съмнителна диплома, Иван Гешев е бил в системата на МВР. Борисов пък беше главен секретар на МВР, когато Гешев е работил там.

Още за Иван Гешев можете да научите по-надолу!

Иван Гешев е категоричен, че няма да си подаде оставката и няма намерение да изостави борбата с олигарсите! В чужбина обаче му вдигнаха мерника!

Главният прокурор ще остане на своята длъжност, по примера на премиера Бойко Борисов. И двамата са категорични, че няма да подават оставка, въпреки че на протестите именно техните оставки са най-силно искани.

Иван Гешев е бесен на народа

Фигурин лесно отслабване диета 10 килограма

Иван Гешев изригна направо бесен от Шивачево, Сливенско, където заедно с главния секретар на МВР наблюдават акция, свързана с тежко криминално престъпление.

Гешев заяви пред журналистите, че протестистите са огледало на нашия народ и проблемите в него от десетилетия.

„Ей това е проблемът, че вместо като нация да се обединим, ние се разединяваме и се борим, и то не за себе си, а за една шепа олигарси, които ни крадат от 30 г. Е, няма да стане, оставка няма да подам, ще продължавам да се боря!“, отсече главният прокурор, който беше видимо ядосан от факта, че му искат оставката.

Гешев не просто не иска да си подава оставката, но и е бесен от протестите срещу него, което е видимо. Именно за това информира сайтът Istinskitenovini.bg, който твърди, че главният прокурор е казал, че протерстиращите и да се самоубиват по улиците, оставка пак няма да им даде.

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Иван Гешев е раздразнен най-вече от факта, че смята, че прави услуга на обществото, като преследва престъпници като Васил Божков, а самото общество не го иска.

Атаката срещу Радев преля чашата

Именно Гешев предизвика тези масови протести, когато с колегите си нахлу в президентството. Това беше капката, която преля чашата за много хора, тъй като Румен Радев има подкрепата на около 2 милиона българи, гласували за него през 2016 г.

Самият президент подкрепи протеста още в първия му ден и призова прокуратурата към оставки и пълна подмяна. Оказа се, че това не е само негово мнение, но и в чужбина са на подобно становище.

В чужбина определят Гешев като престъпник

Днес излезе информация, че действията на Иван Гешев са строго осъждани от германския експерт Кристофер Неринг, който работи в Музея за шпионаж в Берлин, където е ръководител на научния отдел.

Той определя поведението на Иван Гешев като незаконно и направо престъпно относно записите на Васил Божков, в които се твърди, че той е уличен в пряко участие в протестите, пише Dw.com.

Кристофер Неринг и Иван Гешев
Кристофер Неринг определя Иван Гешев като престъпник

Според Неринг, главният прокурор няма право да оповестява подобни неща и това е подсъдно. Освен това той се съмнява в тяхната достоверност, защото прокуратурата по принцип няма право по закон да извършва подслушвания и други подобни действия.

Именно затова атаките на Гешев срещу президента Радев, според германеца, са неоснователни и дори престъпни. Той подкрепя искането за оставката на главния ни прокурор, която смята, че във всяка правова и демократична държава би дошла моментално, но не и в България.

Главният прокурор дискредитира протестите

Неринг счита, че целта на Иван Гешев е дискредитация на протестите, като ги направи уж платени от Васил Божков. Това за него е направо недопустимо поведение за главен прокурор и трябва да бъде наказано дори със затвор.

Евелина Лютова

За Михаил Николов

Прочети още

peevski_600x400

Делян Пеевски – Шиши: Парите ми са в Ливан, САЩ не могат да ме пипнат!

Делян Пеевски не се чувства застрашен, защото няма доказателства срещу него! Пеевски над закона Известният …

Едино мнение

  1. ABSOLUTNO ODOBRIAVAM KAZANOTO

  2. Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *