Германец: Иван Гешев е престъпник, който трябва да влезе в затвора!

Иван Гешев е категоричен, че няма да си подаде оставката и няма намерение да изостави борбата с олигарсите! В чужбина обаче му вдигнаха мерника!

Главният прокурор ще остане на своята длъжност, по примера на премиера Бойко Борисов. И двамата са категорични, че няма да подават оставка, въпреки че на протестите именно техните оставки са най-силно искани.

Иван Гешев е бесен на народа

Иван Гешев изригна направо бесен от Шивачево, Сливенско, където заедно с главния секретар на МВР наблюдават акция, свързана с тежко криминално престъпление.

Гешев заяви пред журналистите, че протестистите са огледало на нашия народ и проблемите в него от десетилетия.

„Ей това е проблемът, че вместо като нация да се обединим, ние се разединяваме и се борим, и то не за себе си, а за една шепа олигарси, които ни крадат от 30 г. Е, няма да стане, оставка няма да подам, ще продължавам да се боря!“, отсече главният прокурор, който беше видимо ядосан от факта, че му искат оставката.

Гешев не просто не иска да си подава оставката, но и е бесен от протестите срещу него, което е видимо. Именно за това информира сайтът Istinskitenovini.bg, който твърди, че главният прокурор е казал, че протерстиращите и да се самоубиват по улиците, оставка пак няма да им даде.

Иван Гешев е раздразнен най-вече от факта, че смята, че прави услуга на обществото, като преследва престъпници като Васил Божков, а самото общество не го иска.

Атаката срещу Радев преля чашата

Именно Гешев предизвика тези масови протести, когато с колегите си нахлу в президентството. Това беше капката, която преля чашата за много хора, тъй като Румен Радев има подкрепата на около 2 милиона българи, гласували за него през 2016 г.

Самият президент подкрепи протеста още в първия му ден и призова прокуратурата към оставки и пълна подмяна. Оказа се, че това не е само негово мнение, но и в чужбина са на подобно становище.

В чужбина определят Гешев като престъпник

Днес излезе информация, че действията на Иван Гешев са строго осъждани от германския експерт Кристофер Неринг, който работи в Музея за шпионаж в Берлин, където е ръководител на научния отдел.

Той определя поведението на Иван Гешев като незаконно и направо престъпно относно записите на Васил Божков, в които се твърди, че той е уличен в пряко участие в протестите, пише Dw.com.

Кристофер Неринг и Иван Гешев
Кристофер Неринг определя Иван Гешев като престъпник
Демир бозан за безсъние

Според Неринг, главният прокурор няма право да оповестява подобни неща и това е подсъдно. Освен това той се съмнява в тяхната достоверност, защото прокуратурата по принцип няма право по закон да извършва подслушвания и други подобни действия.

Именно затова атаките на Гешев срещу президента Радев, според германеца, са неоснователни и дори престъпни. Той подкрепя искането за оставката на главния ни прокурор, която смята, че във всяка правова и демократична държава би дошла моментално, но не и в България.

Главният прокурор дискредитира протестите

Неринг счита, че целта на Иван Гешев е дискредитация на протестите, като ги направи уж платени от Васил Божков. Това за него е направо недопустимо поведение за главен прокурор и трябва да бъде наказано дори със затвор.

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

За Михаил Николов

Прочети още

Васил Божков и Румен Радев

Васил Божков бесен на Румен Радев: Пълен провал си, върни ми парите!

Васил Божков негодува, че Бойко Борисов все още е на власт! Олигархът Васил Божков, който …

Едино мнение

  1. ABSOLUTNO ODOBRIAVAM KAZANOTO

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

[adrotate group="1"]