Мажд Алгафари: ЕС ни унищожи, а еврото ще ни довърши!

Мажд Алгафари срина ЕС за пореден път. Той го вижда като българоубиец!

Журналистът със сирийски корени Мажд Алгафари нападна остро Европейския съюз с публикация във Фейсбук. Той написа колко вредно е за България членството ни там, пише Bultimes.info.

Според него колкото по-рано България напусне ЕС, толкова по-добре. Той е потресен, че все още има българи, които искат членството ни в Съюза, при положение че нищо добро не сме видели от него през тези 15 години.

„Останахме без производство, без земеделие, без електричество, хората изчезнаха, няма нищо. Доволни ли сте сега, още ли искате да сме в ЕС?“, избухна Мажд Алгафари в социалната мрежа.

majd-algafari_600x400
Мажд Алгафари разби ЕС на пух и прах

Той е категоричен, че България е била приета в ЕС само за да бъде използвана, да бъдат заграбени нейните ресурси и работна ръка, а в замяна да не получи нищо.

„Голяма част от търговията на Европа минава през България. Ако не се бяхме включили в Европейския съюз, сега ние щяхме да диктуваме правилата, а не те на нас.“, смята преводачът.

Той не може да гледа повече как българите се трудят за други държави, докато родителите им тук мизерстват. Това за него е тъжна гледка, за която основна вина носи ЕС.

„На всичкото отгоре сега искат да ни натресат и еврото, за да ни довършат окончателно“, убеден е журналистът.

Мажд Алгафари е сред най-големите поддръжници на президента Румен Радев. Той беше сред хората, които издигнаха кандидатурата му за втори мандат. Това говори, че и самият държавен глава не е чак такъв голям фен на ЕС, макар да говори друго по медиите.

Мажд Алгафари е брат на писателя Нидал Алгафари, който пък е в срещуположния лагер – този на ГЕРБ. Двамата братя имат коренно различни мнения за ЕС и за външната политика на България. Единият вижда бъдещето ни с Русия, а другият със Запада.

Ето какво още казва Алгафари:

България може да е малка държава, но е стратегическа.
За съжаление този факт е пропуснат от нашите управници, които направиха какво ли не за да ни набутат в ЕС и НАТО, а се очертава да ни натресат и еврото.
ЕС ни прие в състава си не за друго, а за да може да си осигури по-благоприятни за него условия и правила. Ако не се бяхме включили в ЕС, сега можехме да диктуваме правилата такива, каквито ни удовлетворяват.
Огромна част от търговията на ЕС минава през българска територия. Но за съжаление ЕС диктува правилата, а не ние. ЕС печели от тези правила, а не ние.
ЕС налага свои правила, които не винаги са подходящи за България.
Предвид правилата на ЕС останахме без земеделие, без производство, без електричество, без хора, без нищо. А те си развиха земеделието, производството, енергоизточниците, и си разпределиха нашата работна ръка.
Е, още ли искате да останем в ЕС? Да гледаме как децата ни се трудят за да направят живота на други държави по-добър, а тук нашите майки и бащи да мизерстват?
Сега, като капак искат да ни затрият и българския лев.
Интересите на България са продадени, както и химна ни

Илиян Василев, който не е същия, за когото вероятно се сещате, коментира: Още навремето твърдях, че влизането ни в ЕС ще бъде голяма грешка! България стана проводник на чужди интереси, външна граница на съюза, буферна зона между „белите“ държави и мигрантския поток и т.н., и т.н….

Мария Спирова, която също не е по-известната си съименница, казва: Проследявайки исторически факти констатираме, че след влизане на страната ни в някоя от империите (в т.ч.социализма), тя се разпада. Мария има предвид, че империите се разпадат, а не България.

На това Мажд Алгафари отговаря: За разлика, че по време на тъй наречения социолизъм, имахме правото от нашите „окупатори“ да се развиваме. Да строим и откриваме училища, болници, предприятия, заводи, язовири, енергия и всичко друго. Сега обаче, това ни е забранено.

Кажете и вие как бихте коментирали поставената тема ТУК! или по-долу в коментарите? Според вас има ли ползи от членството ни в Евросъюза, или наистина става въпрос за робство и за загуба на нашата идентичност? Доволни ли сте от това, че можете да пътувате и да ядете банани и домати по всяко време на годината? Стигат ли ви парите? Искате ли да се присъединим към Евразия, новия Съветски съюз? Пишете ни по-долу! Нека да обсъдим тази гореща тема!

За Михаил Николов

Прочети още

stefan-yanev_600x381

Стефан Янев изхвърли американските войници от България и отсече: Война с Русия няма да има!

Стефан Янев не иска да замесва България във военни действия срещу Русия! „Не“ на войната …

3 Мнения

 1. Иван Ил.

  Тои е прав от ЕС не можем да очакваме че ще развием като държава.Нима не виждате че ни разби цялата икономика .
  За да им бъдем под царвула .
  И още ще продължават до като ни довъи Трябва да разберете че тяхната цел и на САЩ тука да ни привържат във мюсюлманско общество

 2. Против Росия за това гледат бавно и постепенно да ни унощожат.праветете си сметката
  защо ни дават тази въксина праизер а не друга която е по ефикасна.
  Доцент Мъгъров е казал че дванайсет хиляди човека са починали от тази ваксина по туи ще разберете .
  За какво става въпросотив

 3. Димитър

  Абсолютно вярно…. Ако бяхме с Русия, сега щяхме да имаме и евтин ток и газ…. Но ние сме винаги от страната на булката….Сърбите купуват газ на три пъти по ниски цени….И това е, защото ни командват от Брюксел…. Затворете реакторите, плащайте емисии, затворете си пройзводствата и пр. и пр….. Никога България не е била толкова зле…. Това е благодарение на всички правителства от 90 година насам…. Заблуден народ…..

 4. Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.