Какво е криолиполиза? Опасна ли е? Има ли болка? Апарат и колан за криолиполиза. Цена и къде се прави. Странични ефекти.

Мнения за криолиполиза. Цена и къде?

Какво е криолиполиза? Опасна ли е? Има ли болка? Апарат и колан за криолиполиза. Цена и къде се прави. Странични ефекти

Криолиполиза е разрушаване на мастни клетки със студ. Благодарение на впечатляващите резултати, методът се ползва с голям интерес по цял свят и често е предпочитан пред други неоперативни процедури за премахване на целулит и мастни слоеве.

Накратко за криолиполизата
Въпрос Отговор
Кога се разрушават мазнините не се разрушават в момента на процедурата, а до 3 месеца след нея
Как се разрушават мазнините постепенно, в първите 45 – 50 дни се стопяват 25% от натрупаните депа
Поява на първи ефект след 2 – 4 седмици
Кои зони са достъпни за метода всички участъци на торса, без зоните на деколтето, шията и лицето
Минимална дебелина на мазнините 1 – 2 см

Мнения за криолиполиза от БГ Мама и др.

Големи обещания с нулев ефект, казва rumbird в нарочна тема за криолиполиза в БГ мама. Първите отзиви за метода се появяват през 2015 г. Въпреки допълнителните усилия, потребителката не сваля и 1 см от обиколката си.

Криолиполиза 03
Използва се високо технологичен уред за криолиполиза

rumbird е направила една процедура. Участнички в дискусията предполагат, че е малко. На някои са препоръчани 3 процедури през месец.

Коментира се чут или прочетен случай на замръзнали буци в корема. Мнозина се интересуват, но оригиналният източник не се открива.

Така между чуто и недочуто се трупат негативни отзиви за метода. Mbracciano свидетелства за минимална, почти никаква разлика преди и след. Инкс допълва, че след време е видяла „някакъв“ ефект.

В по-ново време се говори по-спокойно за приолиполиза. Но отново срещаме негативни мнения. densi: нямах ефект. Gigi: за 2 месеца е свалих ½ корем, в следващите 5 месеца го върнах. Потребителката е полагала допълнителни усилия, диета, спорт и още апаратни процедури.

И най-накрая препоръка: KPP пише, че има уау резултат от криолиполиза + венус.

ВАЖНО: Вижте още мнения за процедурата криолиполиза, дайте и своя отзив за апарати, колани и салони или попитайте ТУК, в нашия форум с коментари!

Какво е криолиполиза?

Представлява постепенно замразяване на мастните отлагания до температура минус 8°С. Естествените обменни процеси в клетката се нарушават. Започва естествено разрушаване. Продуктите от разпада се извеждат с кръвта и лимфата.

Преди процедурата операторът измерва дебелината на мастния слой. Изхождайки от проблемната зона, избира един от четири апликатора и нанася гел. Под въздействието на вакуум апликаторът изтегля мазното депо към повърхността и го охлажда.

Криолиполиза 01
Въздействие чрез студ – дава постепенен ефект, на снимките се вижда резултат след 1.5 и след 3 месеца
Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Друга технология на изпълнение е с притискане на пластина към проблемната зона и плътно фиксиране.

Опасна ли е криолиполизата?

Опасността се крие във възникване на хиперпигментация, асиметрия на тъканите, втвърдявания във вид на бучки и увреждания от ниската температура. Честотата на проява зависи от използваната технология. Като най-безопасна се оценява CoolSculpting. Най-разпространените странични явления се срещат при примерно 0,82% от пациентите и имат лека и умерена степен на изразяване.

Има ли болка след криолиполиза?

През процедурата се усеща леко боцкане, което минава след 15 минути. Няма болка и възпаление. След сваляне на апликатора кожата става червена и леко синее. Връща естествения си цвят 30 минути по-късно.

Възможно е изтръпване след края на обработката, която минава в разстояние на половин час. Понякога пациентът чувства леко втрисане, което е нормално.

Патологична болка се отбелязва при около 1% от клиентите на криолиполиза. Това е т. нар. отложена болка с невропатичен характер. Не се отразява на резултатите от процедурата, но може да бъде крайно травмираща (интензивност 10 от 10 пункта).

В зоната на корекция се усещат пробождащи и прострелващи болки, които се усилват нощем и нарушават съня. Обикновено започват 3 – 4 дни след сеанса. Терапията с нестероиди е неефективна. По правило болката отминава сама след 2 седмици. Ако се наложи лечение, то е с антидепресанти и опиоидни аналгетици.

Cryolipolysis Kriolipoliza 05 Domashna Krio

Още нещо интересно ТУК: Домашна криотерапия. Апарат за йонофореза в домашни условия. Уред за криотерапия.

Колан за криолиполиза

Той се продава за домашна употреба и струва около 230 – 250 лв. Представя се като неинвазивен заместител на липосукцията. Възпроизвежда описания по-горе процес на замразяване и разрушаване на клетките.

 • Параметри: охлаждане до -2°C, третиране до 30 минути, мощност 65W, тегло 650 г, охлаждане с вентилатор.
 • Обработвана зона: 10 Х 10 см.
 • Как се работи: коланът се поставя на желаната зона и уредът се включва. След процедурата се изисква масаж на третираната зона.

Коланът не се препоръчва за деца, бременни, при кожни и възпалителни заболявания, както и при някои хронични и прогресивни патологии.

Апарат за криолиполиза, цена и откъде?

Апаратите се произвеждат за търговско прилагане в клиники и салони. Една от причините е високата им цена, но не само. Главното е, че резултатът се постига след 1 – 2 сеанса и по-нататък няма нужда от уреда.

Апаратурата за криолиполиза се продава от търговците на медицинска техника. Например bulmed.bg предлага най-модерния Cooltech Define, който работи на минус 10 градуса с големите апликатори и на минус 5 градуса с малките. Цената се разкрива след индивидуално запитване.

Професионален апарат за криолиполиза DERMATECH

Cryolipolysis Kriolipoliza 02 Derma

Официалният сайт dermatech.bg продава уреда с обявена цена от 15 600 лв. Той е за професионална употреба. Разполага с два накрайника.

 • Предимства на DermaTech: от последно поколение, с много сигурна охладителна подложка и точен датчик (изключва опасност от изгаряне на кожата). Поддържа еднаква температура, независимо от положението (апликаторът се върти на 360 °). Автоматично откриване на грешки – висока безопасност.
 • Особености на DermaTech: контрол на температурата в реално време, аларма за температурна разлика над 0.5°С, силиконова дръжка, която не се втвърдява и не пожълтява.
Професионален уред за двойна криолиполиза, Lipolaser

Cryolipolysis Kriolipoliza 03 Lipo

Евелина Лютова

Уредът се предлага от emag.bg на цената от 5943 лв. Включва една приставка.

 • Особености: два накрайника за работа, които могат да действат едновременно;
 • Преимущество: точен контрол на температурата, работна Т до -10°C, резултат след 1 – 2 процедури, продължителност на резултата – 3 – 5 години.
Козметичен уред криолиполиза модел TM-921

Cryolipolysis Kriolipoliza 04 Kaser

Стационарен уред, който се продава от emag.bg срещу 5 400 лв.

 • Особености: три накрайника, четири размера. Работа на лицето. Възможност за работа при три температурни режима – минус 5, минус 10 и минус 15 градуса.
 • Преимущество: мембрана срещу увреждане от замръзване, Вакуум – 650mmHg.
Най-добрите клиники и салони за криолиполиза

Криолиполиза се осъществява в два вида заведения – дерматологични клиники и в някои по-големи салони за красота.

Cryolipolysis Kriolipoliza 06 Domashna Ultra

Хвърлете поглед и ТУК: Домашен ултразвук за лице. Мнения за хайфу лифтинг от БГ Мама. Karlton Electronics и уред за домашна мезотерапия.

Криолиполиза в София
 • Дерма Акт, „Черни връх“ 150 и на ул. “Папрат” 6В, тел. 0700 700 23. Цената е по зони, като варира от 300 лв за задни части до 150 лв за колена. Повечето зони в центъра на торса са по 250 лв.
 • МЦ Дерма вита предлага криолиполиза CLATUU. Адрес „Иван Буреш“ №8, тел. 0884 94 95. Цените за процедура стартират от 300 лв.
 • Дерма Елит, ул. Мур № 72, тел. 0888300613. Обявени цени: 500 лв за 1 процедура, 990 лв за три сеанса и 1780 лв за 6 сеанса.
 • Vintage Dolls, ул. Якубица 21 в Лозенец, Център Графит, ет. 4. Технология Cooltech. Цена за 1 процедура – 500 лв, за 2 процедури – 900 лв, за 10 процедури – 3000 лв.
Криолиполиза в Пловдив
 • Лазерен център Вега, бул. Марица 31, тел. 088 99 22 577. Цена на една процедура на една зона – 300 лв, за пакет три процедури – 800 лв.
 • Healthy Life 2022, бул. Никола Вапцаров 54, тел. 087 824 9480. Периодично пуска ваучери за намалени със 70%.
 • Скин Лукс, ул. „Детелин войвода“ 3А, тел. 087 882 5003. 360° апликатор, термичен контраст.

Cryolipolysis Kriolipoliza 07 Polzi

Погледнете и ТОВА: Ползи и опасности от домашната криотерапия.

Криолиполиза във Варна
 • Скин Лайн, бул. Княз Борис I № 53, тел. 0888 614 914. Работи с апарат CoolTech. Цена на една процедура 350 лв, периодично намаляват на 320 лв.
 • Seaside, ул. Свети Никола 55a, тел. 0888 109090. Работи с новия Cooltech DEFINE. Процедурите са по 45 минути и струват от 350 лв до 900 лв според големината на пакета.
Криолиполиза в Бургас
 • Бюти Експерт студио, кв. Възраждане, ул. Ивайло 45, тел.0876 880 213;
 • ЛЕЦ Тифани, ул. Ап. Карамитев 9, тел. 087 601 0412. Цена на 1 процедура 300 лв, на три процедури – 600 лв.

Странични ефекти от криолиполиза

Възможни локални реакции

 • По време на процедурата: стягане и дърпане на кожата, леко щипене в зоната на корекция, силно усещане за студ до степен на боцкане и парене, спазмираща болка и изтръпване;
 • Веднага след процедурата: зачервяване и уплътняване на кожа и прилежащи тъкани в зоната на корекция, временно побеляване или неголям кръг на подкожен кръвоизлив, парене, пробождаще;
 • 1 – 2 седмици след корекцията: зачервяване, подкожни кръвоизливи, оток, болка, сърбеж, повишена чувствителност, пробождане и изтръпване.

Рядко явление е мастна хиперплазия (2 – 9 месеца след корекцията). Изразява се в увеличаване на обема на мастни тъкани в зоната на въздействие. Новото натрупване има по-плътна структура. Честотата се оценява на един случай на 4000 процедури.

Cryolipolysis Kriolipoliza 08 Yonof

Вижте и ТОВА: Апарат за йонофореза в домашни условия. Уреди за физиотерапия вкъщи. Електрофореза с Нивалин.

Прочети още

Ледената вана в домашни условия може да бъде лесен и достъпен начин да изпитаме ефектите на криотерапията върху своето тяло и здраве.

Ледена вана. Ползи и вреди. Как да си направим?

Ледената вана в домашни условия може да бъде лесен и достъпен начин да изпитаме ефектите …

2 Мнения

 1. Ние може всичките българи коите се водим че сме такива да се окаже че сме заченати от османците през пестотинте години от къде да знаем като е било отдавна кой знае като са били из цяла България та и тя може да е зачената от православното дърво .

 2. ВЕСЕЛЯКА

  ТАЯ ЧУМА Е НАПЪЛНО ИЗКУКУРИГАЛА-БРЪНТИЯ ДЪРТА ЗЛОБНА

 3. Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *