Biden
Джо Байдън иска да прецака ЕС и го прави

Европа се усети: Ние затъваме, докато САЩ трупат пачки от войната в Украйна!

ЕС започва да негодува от икономическите последици от войната в Украйна!

ЕС срещу САЩ

Започват да се чуват все повече гласове от Европа срещу американската администрация, начело на която е президентът Джо Байдън. Вече няколко висши политици от ЕС изразиха своето несъгласие от това Европа да регистрира рекордни загуби от войната в Украйна, а в същото време САЩ, които им се пишат приятели, си оправят икономиката за тяхна сметка.

„САЩ регистрират печалби от по-скъпата си продажба на газ, която се е увеличила значително след започването на войната в Украйна. Не е честно в Америка да печелят, а ЕС да върви надолу. Освен това те регистрират и големи печалби от продажбата на оръжия“, заявява източник от ЕС пред ТАСС, пише „Политико“.

biden
Джо Байдън иска да прецака ЕС и го прави

Другото, което не се нрави на някои хора в ЕС, е, че екологичната субсидия на САЩ заплашва да унищожи цялата европейска индустрия. Те считат, че американците играят нечестно заради връщането на закона за намаляване на инфлацията, който бе премахнат от Доналд Тръмп.

Миналата година, още с встъпването си в длъжност, президентът Джо Байдън отмени търговските бариери между САЩ и Европа, които са на стойност 21,5 млн. долара, и започна преговори за преустановяване на митата върху стоманата и алуминия. Това от своя страна намалява данъците в областта на енергийните доставки в САЩ и насърчава все повече населението да купува американски продукти, игнорирайки европейските.

Енергийната криза в ЕС започна през юли тази година, след като Русия спря доставките на газ за редица страни. Това стана в отговор на санкциите, които ЕС наложи на Кремъл. В резултат Европа започна да купува масово американски газ, но той е на значително по-високи цени.

Краят на Байдън

Американският държавен глава Джоузеф Байдън до 3 месеца вече няма да бъде президент на САЩ. Това пишат медиите зад Океана, а причината е здравословното му състояние, пише „Вестник утро„.

Байдън, който през ноември ще навърши 80 г., страда от старчески маразъм и състоянието му се влошава с всеки изминал ден. Според хора, близки до обкръжението му, той повече не може да става за смях, защото така руши авторитета на цялата Демократична партия.

biden_600x400
Джо Байдън си отива

Както е известно, Байдън многократно се изложи за тази година и половина от своето управление. Той често бърка имена, губи равновесие и говори неадекватно. Всичко това налага неговата смяна.

Това е лоша новина за Русия, която има полза от излагациите на американския президент, за да показва на други държави, че САЩ не са за пример.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Предсрочните президентски избори в САЩ могат отново да обърнат сферите на влияние в Америка. Доналд Тръмп има намерение да се кандидатира за трети път и в момента шансовете му изглеждат доста добри.

Джо Байдън не отразява сериозно Кирил Петков и го смята за по-надолу от чистачите в Америка!

Американският президент Джо Байдън изобщо не се появи при визитата на Кирил Петков в САЩ. Вместо него, на срещата се появи вицепрезидентът Камала Харис.

Българският премиер обяви в медиите по-рано днес, че е договорил втечнен газ, който ще пристига у нас от месец юни на по-ниски от тези на „Газпром“ цени. Това обаче се оказа лъжа.

Само няколко часа по-късно от Белия дом опровергаха тези твърдения на Петков, писа Faktor.bg. Оказва се, че темата за газа изобщо не е била засегната.

biden-kiro_600x400-1
Кирил Петков иска да се „сложи“ на Джо Байдън

Според публикации в американските медии Джо Байдън даже не е наясно кой е Кирил Петков. Не го познавал и затова уважавал повече чистачките в Белия дом, отколкото непознатия български премиер.

Двамата се засякоха в Брюксел преди месеци и още тогава се видя, че Петков иска да се „сложи“ на Байдън. Премиерът ни се здрависа с американския държавен глава и започна да му говори нещо, за да покаже близост с него, но докато говореше, Байдън си тръгна. Всичко продължи 8 секунди.

Относно темата за газа, експерти се изказаха, че България не е пригодена за втечнен газ и затова няма как да се закупи такъв от САЩ.

Лъжите на Кирил Петков станаха прекалено много. Припомняме, че той влезе в политиката с лъжа, като нарочно пропусна да обяви, че все още е канадец.

Щом не е било говорено за газа, това означава, че Просто Киро е бил привикан в САЩ заради темата с РСМ и му е било наредено да побърза със свалянето на ветото по пътя към ЕС.

Още за Байдън четете надолу!

Джо Байдън се отказва от Крим след разговор с Радев?

Джо Байдън вече не гледа така оптимистично към Крим и Украйна като цяло!

САЩ са напът да се откажат от идеята да атакуват Русия чрез Украйна. Това стана ясно след съобщението на президента Джо Байдън, в което той казва, че ще говори с лидерите на всички източноевропейски страни от НАТО, писа Дневник.

biden-radev_600x400
Румен Радев вразуми Джо Байдън

Медиите на запад тълкуват това като заден ход в битката за Крим и настройването на Украйна срещу Русия. Според тях Байдън е осъзнал, че няма шанс да завладее Крим и затова ще го играе размислил заради разговорите с лидерите на малките европейски страни, които са около Украйна,

От българска страна участие ще вземе президентът Румен Радев. Той нашумя и в Европа, и в Америка с изказването си, че Крим е руски. Счита се, че Джо Байдън ще се оправдае точно с нашия държавен глава, че оставя Украйна на произвола на съдбата, а истинската причина е, че се страхува от това какъв ход ще предприеме Владимир Путин и дали той няма да е фатален на САЩ.

Още по темата четете надолу!

Евелина Лютова

Байдън към Путин: Давам ти 75% от България, ако не се обединиш с Китай!

Джо Байдън започна да осъзнава, че спасението на САЩ зависи от Владимир Путин!

Срещата между Байдън и Путин в Женева се проведе по американска инициатива, тъй като САЩ разбраха, че не могат да смачкат Русия, за да я откъснат от Китай, а трябва да действат дипломатично.

Ето защо американците смениха тактиката си и вече търсят договорка с руснаците. Целта е ясна. Тя е икономиката на САЩ да остане номер едно в света, тъй като всички данни сочат, че през 2028 г. ще има нов лидер в лицето на Китай.

Ако Китай и Русия се обединят в стабилен източен блок, към тях ще се присъединят и други държави като Казахстан, Беларус, Турция, Пакистан, което ще ограничи влиянието на Америка в света и на практика ще срине икономиката й.

Това е и причината Джо Байдън и хората зад него да са склонни да преговори с Русия, като целта е да не се допуска обединението й с Китай. Путин обаче няма да направи каквото и да било, ако не му бъдат предоставени някакви подаръци, с които да има изгода.

biden-putin_600x350
Джо Байдън отстъпи България на Владимир Путин

Твърди се, че в Женева Байдън е предложил на Путин да върне руското влияние в няколко държави, сред които е и България, пише „168 часа„. Ако руският лидер приеме, той ще получи 75% от България, САЩ остава само с 10%, а останалите 15% са за ЕС в лицето на Германия.

Всичко това е за да се ограничи евентуален съюз между Русия и Китай, който за САЩ ще бъде пагубен.

От 30 години Америка „притежава“ България и се разпорежда с нея. Оказва се, че от лагера на Байдън са склонни на компромиси, само и само да не загубят от Китай.

В историята има много подобни примери. След Втората Световна война например Чърчил и Сталин се разбират за Балканите. България отива при руснаците, а Западът получава Гърция.

Владимир Путин неведнъж е намеквал, че иска да си върне влиянието на Балканския полуостров, където единствено Сърбия му е все още вярна. Сега е удобен момент да го направи.

Още по темата четете по-надолу!

ЖАЛЪК! Джо Байдън се скри зад НАТО срещу Русия, гащите на 78-годишния дядо треперят от Путин

Джо Байдън се прави на велик, а всъщност не му стиска да нападне Русия самостоятелно!

Американският президент Джо Байдън засега изглежда като президент на големите приказки и нищо повече. Той не пропуска да атакува словесно Русия, но не му минава през ум да обяви война на Владимир Путин самостоятелно.

Това стана ясно днес, когато пристигна информация от САЩ, че Байдън е напомнил на Путин член 5 от Северноатлантическия договор, в който се казва, че атаката срещу един член на НАТО е атака срещу всички в НАТО, писа Onovini.eu, цитирайки Fakti.bg.

„Путин иска да разпокъса нашето единство, да подкопае авторитета и доверието в трансатлантическите ценности, защото за Кремъл е по-лесно да тормози страните поотделно, а не като едно цяло, каквото сме. Няма да го позволим, САЩ се завърна.“ – каза Байдън в свое изявление.

Очевидно САЩ има проблем с Русия, а не някоя друга държава, но 78-годишният американски президент няма смелостта и дързостта да атакува директно Владимир Путин и затова се крие зад НАТО.

Повечето от членовете на НАТО нямат нищо против руската държава и дори работят с нея. Германия например упорито отказва да се откаже от „Северен поток 2“, въпреки натиска от САЩ. Унгария и Полша пък предпочетоха ваксината „Спутник“ пред западните ваксини срещу Ковид-19.

Всичко това показва, че проблемът на САЩ с Русия е само и единствено на САЩ. Криейки се зад НАТО обаче, Джо Байдън не показва нищо друго освен страх от Путин.

Джо Байдън
Джо Байдън се крие зад НАТО в конфликта с Русия

И този път от Америка се опитват да направят война на чужда територия. Досега единствената война на територията на Щатите е Гражданската. Във всички други войни американците винаги са били неканени гости.

За да не последва съдбата на Хитлер обаче, Джо Байдън иска да атакува Русия с помощта на почти цяла Европа. Това само по себе си говори твърде зле за САЩ, които се бият в гърдите, че са военна сила номер 1 в света. Ако наистина са такава, защо не воюват с Русия самостоятелно, се пита в загадката.

Прочети още

Kornelia Ninova 600x370

Ужас! Корнелия Нинова продала България на Запада

Корнелия Нинова говори едно, а прави съвсем друго! Съдържание:Оръжието за УкрайнаНа нож с РадевМобилната наглостКрай …

2 Мнения

  1. Борислав Христов

    Този път, сащ ще изчезнат, като ГЕОГРАФСКО- понятие…..?!!!!

  2. ангел марков

    То пък едни евроатлантически ценности, които системно тласкат народите от Източна Европа към Путин. В Република България корупцията и беззаконието са превърнати в официална държавна политика, а чрез криминалното парно прилагано от 30 години, завладява всички Европейски институции, включително Съдът на Европа. Българите чрез криминалното парно са превърнати в роби на власт, съд и монополи, и никой не иска да ги чуе, поради което те виждат единственото си спасение при Путин. Ето това Ви е прослофутата демокрация – превръщанета на обикновения човек в роб на властимащите и няма защо да се чудите на настроенията на народите в полза на Путин!

  3. Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *