Berlusconi 600x400
Силвио Берлускони е в основата на края на доставките на оръжия по оста Рим - Киев

Силвио Берлускони: Аз спрях оръжието на Италия за Украйна! Съветвам всички в ЕС да направят същото

Силвио Берлускони е в основата Италия да преустанови военната помощ към Украйна!

Едно от най-съществените политически лица в Италия Силвио Берлускони отново разбуни духовете. Той е известен с това, че е на страната на Русия във войната с Украйна, но освен това и помага активно на Владимир Путин.

Както стана ясно, Италия спря доставките на оръжия за Киев. На Апенините от седмици се обсъжда само хуманитарна помощ за Украйна, но не и военна, писа News.bg.

В основата на това решение е именно Силвио Берлускони, който е коалиционен партньор в настоящото правителство на италианската държава. Премиерът Мелони е твърд поддръжник на Зеленски, но партньорите й Салвини и Берлускони имат добри взаимоотношения с Путин в исторически план. Затова са надделели и са успели да спрат доставките за Украйна.

berlusconi_600x400
Силвио Берлускони е в основата на края на доставките на оръжия по оста Рим – Киев

„Обясних на депутатите, че с изпращането на оръжие за Украйна може да я подсилваме, но отслабваме нашата страна. Утре ако някой ни нападане, какво ще правим? Оръжието ни ще е в Украйна, не може само на НАТО да разчитаме. Съветвам всички държави да постъпят като нас“, заяви Берлускони.

Все пак Мелони не изключва щеста доставка за в бъдеще. Досега са направени пет по оста Рим – Киев. Ако зависи само от нея, доставките ще продължат, но очевидно италианският народ вече не желае да въоръжава украинците и по този начин да взима пряко страна във войната.

Още за Берлускони четете по-надолу!

Силвио Берлускони защити Владимир Путин и атакува Володимир Зеленски!

Един от завърналите се на бял кон политици в Италия Силвио Берлускони подкрепя изцяло Русия във войната с Украйна, напук на официалната италианска позиция. Това стана ясно от аудиозапис на негово изказване.

Берлускони е бил записан как казва пред депутати, че Володимир Зеленски е тласнал Владимир Путин към бекрайна война, от която ЕС страда най-много. Според бившия италиански премиер е грешка да се продължава изпращането на оръжия на Украйна, предава Bloomberg.

silvio-berlusconi_600x397
Силвио Берлускони съсипа Зеленски и възхвали Путин

Футболният бос е част от новата управляваща коалиция на Апенините, но позицията му за войната се различава от тази на новия премиер Джорджия Мелони, която е крайно дясна и потвърди проукраинската позиция на Италия.

86-годишният Берлускони е категоричен, че атаките на Зеленски в Донбас са принудили Путин да се намеси. Той не вижда никаква вина в руския лидер, с когото е в отлични взаимоотношения и дори се счита, че се надява Русия да спечели войната и да разшири територията си на запад.

Фигурин лесно отслабване диета 10 килограма

Още за възгледите на Силвио Берлускони относно този геополитически конфликт може да прочетете по-надолу!

Силвио Берлускони е от Запада, но не смята, че той е в по-добри позиции от Изтока!

Бившият премиер на Италия взе отношение по темата с войната в Украйна и икономическата криза, която вече върлува в целия свят. Силвио Берлускони изненада мнозина, като не подкрепи сляпо Запада, въпреки че неговата страна е част от него.

Според бившият собственик на „Милан“ Западът е по-големият губещ от влошените отношения с Русия, защото останалата част от света продължава да работи с Владимир Путин.

„Западът може да e изолирал Русия, но останалата част от света е изолирала Запада. Светът не е само ЕС, Америка и Австралия. Вижте колко големи държави не подкрепят санкциите срещу Русия и нямат намерение да прекъсват връзките си с нея“, казва Берлускони в интервю за Il Giornale, писа БЛИЦ.

berlusconi_600x380
Силвио Берлускони не вижда смисъл от санкциите срещу Русия

Той отбелязва и факта, че Турция не подкрепи антируските санкции, а е държавата с най-многобройна армия в НАТО след САЩ. Турция контролира Близкия Изток и Централна Азия по отношение на Русия. Което значи, че действията на Ердоган се отразяват пряко на конфликта между Запада и Изтока.

Това, което Силвио Берлускони казва, е напълно вярно, защото много държави по цял свят подкрепят Русия и няма да си развалят взаимоотношенията с нея. Това значи, че руската икономика няма да пострада много, каквато е целта на Запада.

Китай, Бразилия, Русия, Индия и ЮАР са членове на БРИКС и това предполага, че четири от големите държави в света подкрепят Руската федерация. Към тях може да добавим и Иран, Аржентина, Венецуела, Куба, които са много по-благосклонно настроени спрямо Русия, отколкото спрямо САЩ.

„Западът сам се изолира от останалата част от света. ЕС се самоубива, нищо добро не ни чака с тези санкции срещу Русия“, категоричен е Берлускони.

Освен всичко друго в самия ЕС има държави, които предпочитат да работят с Путин, отколкото с Байдън. Такава е например Унгария, чийто лидер Виктор Орбан минава за русофил.

Прочети още

Radostin Vasilev 570x480

Радостин Василев: Не съм влязъл в политиката с трабантче, бе! Мерцедесът ми е 140 бона

Руди Гела продължава да наглее! Депутатът Радостин Василев не спира да отвращава народа. След като …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *