Красимир Иванджийски, разследващ журналист: Бойко Борисов спонсорира терористите от Ал Кайда!

Красимир Иванджийски доказа, че Бойко Борисов се занимава с незаконна дейност, свързана с терористични организации!

Доказателствата за незаконните действия на премиера Бойко Борисов стават все повече. През лятото в чекмеджето на спалнята му се появи половин милион евро, който той не успя да докаже откъде е, а сега се оказва, че се занимава и с престъпни организации извън България.

Разследващият журналист Красимир Иванджийски пише в своя статия, че е доказал, че България е снабдявала терористичната групировка Ал Кайда в Сирия и Ирак. Това се е случило по времето именно на Борисов и дори се твърди, че той е шеф на един от двата мафиотски картела за износ на оръжие в България, пише Skandalno.net.

„Публикувах разкритията си през 2016 г. От правителството на Бойко Борисов отговориха, че износът на оръжие е бил предназначен за Саудитска Арабия и след това не знаят какво се е случило с него. Това определено беше обяснение от престъпници за идиоти.“ – разкрива Иванджийски, който е главен редактор на вестник „Строго секретно“.

boiko_600x350
Брутални разкрития за Бойко Борисов излязоха наяве

Неговото разследване се потвърждава и в САЩ. Американското издание BuzzFeed News неотдавна излезе със статия, посветена на Бойко Методиев Борисов, в която се твърди, че България под негово ръководство изнася оръжие за Ислямска държава и Ал Кайда в Ирак и Сирия.

Още през 2009 г. обаче немският разследващ журналист Юрген Рот нарича Бойко Борисов „българския Ал Капоне“. В книгата си той пише, че Борисов е нещо много повече от премиер на една малка балканска държава, защото изнася оръжие за терористи чрез американската фирма Purple Shover LLC.

И трите журналистически твърдения съвпадат. Те отговарят и на миналото на Бойко Борисов. Той влезе в политиката като охранител на Симеон Сакскобурготски, който го направи главен секретар на МВР. По това време беше шеф на охранителната фирма „Ипон“, която е създадена от СИК-аджията Стоил Славов.

Всички тези разкрития обаче не се оповестяват в България, както години наред се криеше, че Борисов е лежал в затвор в Чехия през 1990 г.

Източник: Skandalno.net

За Михаил Николов

Прочети още

asen-toshko_600x371

Асен Василев съсипва Тошко Йорданов в съда!

Асен Василев ще се разправи с Тошко Йорданов в съдебната палата! Един от основателите на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *