Анастас Герджиков оцеля! Единственото, което загуби, е достойнството си!

Проф. Анастас Герджиков няма да загуби работата си!

Въпреки унизителната загуба от Румен Радев, Анастас Герджиков все пак ще остане ректор на СУ „Свети Климент Охридски“. Това стана ясно след заседание на най-високо нито в университета, съобщи „24 часа„.

Преподавателят по латински език е изразил готовност да подасе оставка, ако колегите му решат, че е нужно. Той обаче е бил подкрепен от почти всички на заседанието, поради което остава на поста си.

Все пак е имало и негови колеги, които са изразили позиция, че ректорът на университета трябва да се смени. Дори един от студентите е изпратил писмо с такова предложение.

anastas-gerdjikov_400x300
Проф. Анастас Герджиков остана ректор на СУ

В крайна сметка проф. Герджиков запази поста си, но на висока цена. Той загуби достойнството си в битката с ген. Румен Радев и мнозина ще го запомнят със заядливите въпроси към действащия президент по време на дебата помежду им.

Това, с което най-много „олекна“ ректорът, е подкрепата от ГЕРБ и ДПС и това, че опитваше през цялото време да се разграничи от тях, за да не си навреди на имиджа, въпреки че точно те стояха зад кандидатурата му и по гласуването си личи.

Още за Анастас Герджиков можете да прочетете по-надолу!

Анастас Герджиков се „самоуби“, това е краят! Радев остава на трона

Проф. Анастас Герджиков вече няма никакъв шанс да спечели президентските избори!

Румен Радев отново ще бъде президент на България. Това стана съвсем ясно след самоубийственото интервю, което основният му конкурент Анастас Герджиков даде на Миролюба Бенатова.

Ректорът на Софийския университет падна много ниско и срина до минимум рейтинга си. Той сподели, че се съмнява в автентичността на снимките на Бойко Борисов с пачките евро и злато в спалнята. Нещо, което бе доказано от две независими чужди експертизи и което самият лидер на ГЕРБ не отрече. В желанието си да се „сложи“ на ГЕРБ обаче проф. Герджиков стана смешен, писа Mneniqta.com.

Професорът обаче продължи да копае към дъното с отношението си към протестите от лятото на 2020 г. Той оповести в ефир, че на него не му станало ясно кои са правите, защото имало и контрапротести.

Проф. Герджиков отказа да вземе отношение и за полицейското насилие от същите тези протести. Според него не било удачно да се произнася по въпроса, защото е ректор на Софийския университет.

Върхът беше, когато поясни, че преподавателят от СУ Стойчо Стойчев не е бил уволнен за средния пръст, който показа на протестиращите, защото не можело да се уволнява по политически причини. Откога среден пръст е политическо нещо, не се знае.

anastas-gerdjikov_600x400
Проф. Анастас Герджиков падна много ниско, това е краят за него

След всичко това, което се разбра за Анастас Герджиков като негови убеждения и позиции по отделни въпроси, е сигурно, че зад неговата кандидатура стои ГЕРБ, колкото и да се опитва да го неглижира и дори отрича.

Зрителите обаче вече изказват възмущението си от споделеното от професора в ефир и спадът на рейтинга му започна с устремна сила. Това показва и последното проучване, направено от „Сова Харис“. Според него Румен Радев дори може да избегне балотажа, като събере над 50% вот. Далече зад него са всички други кандидати, съобщи Dir.bg.

Политическото самоубийство на проф. Герджиков е факт. Той повтори грешката на Лозан Панов, който след първото си тв интервю след кандидатурата си също отврати много зрители.

Прочети още

Kornelia Ninova 600x370

Ужас! Корнелия Нинова продала България на Запада

Корнелия Нинова говори едно, а прави съвсем друго! Съдържание:Оръжието за УкрайнаНа нож с РадевМобилната наглостКрай …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *