Hanke Radev 600x380
Стив Ханке вразуми Румен Радев

Стив Ханке спаси България! Румен Радев стопира приемането на еврото

Стив Ханке вразуми Румен Радев!

Един от най-видните американски икономисти е напът да се окаже спасителният пояс на България. Кой да предположи, че точно американец ще се окаже със съществена роля за спасяването на българската икономика, но Стив Ханке многократно показа, че мисли за благото на страната ни, макар да няма никаква изгода от това.

Наскоро 79-годишният Ханке се изказа в българския ефир за пореден път срещу еврото и посъветва българите да не влизат в еврозоната. Той дори отиде още по-далеч, като призова българските граждани да държат спестяванията си в левове, а не в евро, предаде Нова телевизия.

Според Ханке еврото ще продължава да се срива и няма никаква полза да се влиза в еврозоната в момента. Една от главните причини за този срив е войната в Украйна, която разрази огромна инфлация в Европа, защото европейските лидери намалиха търговията с Руската федерация.

Очевидно думите на Стив Ханке са въздействали на президента Румен Радев, който е взел решение да отложи влизането в еврозоната. Той възнамерявал да заложи на правителство, което да стопира този процес.

hanke-radev_600x380
Стив Ханке вразуми Румен Радев

Този път президентът смятал да бъде много внимателен по отношение на доверието, за да не се повтори ситуацията с Кирил Петков. Засега обаче единствената партия, която е против еврото, е „Възраждане“, което е проблем за намеренията на Радев да спре процеса.

Правителството на Бойко Борисов обеща дни преди да падне, че ще въведе еврото през 2024 г. След това кабинетът „Петков“ го потвърди.

Румен Радев не е против влизането в еврозоната, но предвид множеството кризи, пред които е изправена България, не смята, че моментът ще е подходящ в близките години. Държавният глава е убеден, че трябва доходите на гражданите да скочат много, преди да се мисли за еврото.

Стив Ханке въведе Валутния борд в България преди 25 години. Той е категоричен, че именно затова не бива да се приема еврото.

По договор България е длъжна да приеме валутата на ЕС, но не е уточнено кога. За това няма срок, което позволява да се отлага във времето. Както направи една Великобритания например, когато беше член на ЕС.

Още за Стив Ханке четете надолу!

Кирил Петков предприема нов курс в политиката за еврозоната!

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Еврото може и да не влезе в употреба в България през 2024 г., както се счита. Това стана възможно след съвет на Стив Ханке към Кирил Петков и медиите в чужбина пишат, че премиерът на България може да се вслуша в съвета, тъй като се притеснява за мястото си.

Не е тайна, че Петков вече събира доста негативи, макар да е на власт едва от месец и половина. Причината е, че той и партията му следват сляпо заповедите на Европейския съюз, които обаче често са в разрез с националния ни интерес и точно това коментира Ханке пред „Форбс“, писа Skandalno,net.

kiril-petkov4_600x380
Кирил Петков се вслушва в Стив Ханке?

Той е известен като бащата на валутния борд в България. Яростен привърженик е на лева, тъй като според него левът дава финансова независимост на България.

„Страните, използващи еврото, рискуват много. Те са в затворен клуб и бъдещето им е несигурно. От там никой не може да си тръгне, а не се знае какво може да ги сполети“, смята Ханке.

Финансовият съветник и икономически анализатор е категоричен, че България е изправена пред фалит, ако влезе официално в еврозоната. Затова той съветва премиера да спре да слуша за всичко Брюксел и да отстоява интересите на народа си, а по-голямата част от него не иска еврото.

„Валутният борд не позволява на политиците да теглят заеми от БНБ. Те пак го правят, но от чужди банки и по този начин държавният резерв остава непокътнат. Това е много важно“, разкрива Стив Ханке.

„Не разбирам какво е това желание да се премахне левът, при положение че той е вързан за еврото и е стабилен. Защо искат да махнат сигурното, за да отидат към несигурното?“, пита Ханке.

По последни данни има голям шанс все пак Кирил Петков да се вслуша в думите му, тъй като държи да си изпълни мандата, а българите масово са против еврото. Освен това президентът Румен Радев, когото Петков слуша за много неща, също предпочита да се изчака с еврото.

Прочети още

Kostadin Kostadinov 600x380

Костадин Костадинов горд: Синът ми преби съученик, който е за еврото, а не за лева!

Костадин Костадинов е възпитал децата си в своите ценности! Съдържание:Референдумът за или против евротоНа война …

Едино мнение

  1. Добре е когато човек е умен и умее да се Вслушв в гласове на разума, но винаги решението трябва да е негово след обстоен и пълен анализ на всички факти упбстоятелства, а г-н Петков го знае и може това и ще направи най доброто за страната ни!

  2. Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *