Край с еврото! Кирил Петков спира да бъде подлога на Брюксел

Кирил Петков предприема нов курс в политиката за еврозоната!

Еврото може и да не влезе в употреба в България през 2024 г., както се счита. Това стана възможно след съвет на Стив Ханке към Кирил Петков и медиите в чужбина пишат, че премиерът на България може да се вслуша в съвета, тъй като се притеснява за мястото си.

Не е тайна, че Петков вече събира доста негативи, макар да е на власт едва от месец и половина. Причината е, че той и партията му следват сляпо заповедите на Европейския съюз, които обаче често са в разрез с националния ни интерес и точно това коментира Ханке пред „Форбс“, писа Skandalno,net.

kiril-petkov4_600x380
Кирил Петков се вслушва в Стив Ханке?

Той е известен като бащата на валутния борд в България. Яростен привърженик е на лева, тъй като според него левът дава финансова независимост на България.

„Страните, използващи еврото, рискуват много. Те са в затворен клуб и бъдещето им е несигурно. От там никой не може да си тръгне, а не се знае какво може да ги сполети“, смята Ханке.

Финансовият съветник и икономически анализатор е категоричен, че България е изправена пред фалит, ако влезе официално в еврозоната. Затова той съветва премиера да спре да слуша за всичко Брюксел и да отстоява интересите на народа си, а по-голямата част от него не иска еврото.

„Валутният борд не позволява на политиците да теглят заеми от БНБ. Те пак го правят, но от чужди банки и по този начин държавният резерв остава непокътнат. Това е много важно“, разкрива Стив Ханке.

„Не разбирам какво е това желание да се премахне левът, при положение че той е вързан за еврото и е стабилен. Защо искат да махнат сигурното, за да отидат към несигурното?“, пита Ханке.

По последни данни има голям шанс все пак Кирил Петков да се вслуша в думите му, тъй като държи да си изпълни мандата, а българите масово са против еврото. Освен това президентът Румен Радев, когото Петков слуша за много неща, също предпочита да се изчака с еврото.

За Михаил Николов

Прочети още

karbovski_600x400-

Мартин Карбовски изригна в полза на Русия и срина Запада!

Мартин Карбовски предупреди за пъклен план на Запада! Житото и световният глад Готви се план, …

Едино мнение

  1. Добре е когато човек е умен и умее да се Вслушв в гласове на разума, но винаги решението трябва да е негово след обстоен и пълен анализ на всички факти упбстоятелства, а г-н Петков го знае и може това и ще направи най доброто за страната ни!

  2. Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.