Зеленски: Да, САЩ ми платиха, но сега искат да си върнат парите обратно!

Володимир Зеленски започна да се обръща срещу Америка, след като чувства, че тя го изоставя!

Лидерът на Украйна е меко казано притеснен, че САЩ започват да дават заден ход и постепенно да отдръпват подкрепата си за Киев във войната с Русия. Володимир Зеленски направи остри критики към „янките“ и дори ги обвини, че целта им е „да си напълнят джобовете“.

Повод за гнева на Зеленски стана изказване на Хенри Кисинджър, който е бивш държавен секретар на САЩ, но чиято дума все още много тежи във Вашингтон. Той е на мнение, че Украйна трябва да се откаже от някои свои територии, основно Донбас и Луганкс, за да се спре войната. В противен случай до два месеца може цяла Европа да бъде въвлечена във военнен конфликт, пише Vtorifront.bg, цитирайки Epicenter.bg.

„Няма да дадем нищо на Русия. Украйна иска да запази своя суверинитет, всичко друго е недопустино. Досега САЩ ни подкрепяха с пари, но очевидно са решили да стеснят разходите и да си върнат похарченото. Няма да го допуснем, за да си напълнят някои джобовете“, изригна Зеленски в социалната мрежа.

zelenski_600x370
Володимир Зеленски бесен на САЩ

Според някои американски медии Володимир Зеленски е получавал и лично пари от американското правителство, а срещу това е трябвало да държи войната жива. Всъщност се твърди, че украинският президент е получавал пари от зад Океана далеч преди войната. Дори се счита, че той е дошъл на власт с подкрепата на Щатите.

Зеленски е разочарован от САЩ и заради отказа им да изпратят най-новия си модел бойни самолети на Украйна, за да се защитават с тях от Русия. Освен това, по всичко личи, Байдън ще спре всякакви доставки на оръжие за Киев, което е удар под кръста за украинците.

Зеленски е категоричен, че няма да седне на масата на преговорите, докато Путин иска територии на Украйна. Затова украинският президент няма намерение да върви към мирни действия, но хвърля вината върху това на Руската федерация.

За Михаил Николов

Прочети още

radev-ursula_600x400

Урсула фон дер Лайен: Българи, изгонете с камъни този руски шпионин Радев!

Урсула фон дер Лайен е твърдо против Румен Радев! Председателката на ЕК има зъб на …

Едино мнение

  1. Детелина

    ТОВА Е ЛОГИЧНО!

  2. Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.