Gorbachov Putin 600x370
Владимир Путин няма да уважи паметта на Михаил Горбачов

Владимир Путин: Горбачов затри хиляди човешки съдби, няма как да отида на погребението му!

Путин няма да изпрати Михаил Горбачов по пътя към отвъдния свят!

Въпреки че Владимир Путин официално отдаде почит на Михаил Горбачов и изказа съболезнования на близките му, всъщност руският президент никога не е харесвал „бащата на перестройката“ и винаги го е считал за предател.

Путин обяви в медиите днес, че няма да присъства на погребението на Горбачов на 3 септември. Причината е смешна – работният му график не го позволява.

Отвсякъде прозира нежеланието на руския лидер да уважи паметта на последния съветски лидер, което е логично, защото Горбачов разби СССР, а Путин отдавна се слави като човек, който иска да възкреси Съюза.

Дори в руските медии се пише, че пред хора от екипа си Путин е казал, че на погребение на национални предатели не ходи и че Горбачов е виновен за затриването на хиляди човешки съдби, при това не само руски.

gorbachov-putin_600x370
Владимир Путин няма да уважи паметта на Михаил Горбачов

Факт е, че смъртта на Горби, както го наричат приятелите, предизвика разнопосочни отзиви. Преобладават обаче задоволството от гибелта му. Коментарите по цял свят са, че той е предател, който дори много късно си е отишъл от този свят.

Михаил Горбачов се спомина на 91-годишна възраст. Той е ключова фигура за 20 век, защото направи това, което дори Адолф Хитлер не успя – ликвидира СССР.

Владимир Путин е точно на обратното мнение и счита, че Русия трябва да обедини около себе си всички бивши съветски републики. Като бивш агент на КГБ, Путин е възпитаван с ценностите на СССР. Военната му акция в Украйна в момента цели присъединяване на бивши съветски територии, населявани с руснаци.

За Горбачов пък се говори и до днес, че е прибрал стотици милиарди долари от САЩ, за да разруши СССР и така американците да спечелят Студентата война. Поради тази причина на погребението му в събота ще има повече западни хора, отколкото руснаци. Руският народ още не му е простил.

Прочети още

Radostin Vasilev 570x480

Радостин Василев: Не съм влязъл в политиката с трабантче, бе! Мерцедесът ми е 140 бона

Руди Гела продължава да наглее! Депутатът Радостин Василев не спира да отвращава народа. След като …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *