Френски министър: Зеленски е лъжец, Мариупол и Буча са фалшиви!

Сеголен Роял разби на пух и прах Украйна!

Един от най-емблематичните политици сред социалистите на Франция Сеголен Роял попиля Украйна в конфликта й с Русия. Според 68-годишната дама украинците сериозно лъжат и провеждат антируска пропаганда.

Роял, която е била министър на образованието и на околното среда, депутат в няколко правителства и е майка на 4 деца от френския президент Франсоа Холанд (2012-2017), обяви публично Володимир Зеленски за лъжец. Тя не вярва на нито една дума на украинския президент.

Сеголен счита, че данните за Мариупол и Буча са измамни и всъщност там не са се случили зверствата, за които целият западен свят говори. Тя прояви огромна смелост да го заяви пред цяла Франция.

segolen-royal
Сеголен Роял попиля Зеленски

„Мариупол и Буча са фалшиви, а Зеленски е лъжец. Време е да се сложи край на украинската пропаганда и Киев да приключи с военните действия“, заяви Сеголен Роял, която беше на крачка и от президентския стол на Франция, но през 2006 г. изгуби балотажа с Никола Саркози.

С думите си Роял предизвика скандал във Франция. Мнозина са възмутени от позицията й относно конфликта между Украйна и Русия.

Счита се, че Сеголен е възмутена от факта, че Франция губи много повече от санкциите срещу Русия, отколкото самата Русия. Тя се опитва да обясни, че Париж няма полза да води негативни действия срещу Кремъл, но никой не я чува.

Сеголен Роял е в политиката от 30 години и винаги е смятала, че ЕС трябва да води балансирана външна политика и да следва преди всичко своите интереси, а в последните години не го забелязва, защото за всичко се следва само САЩ.

Прочети още

Ето няколко съвета за премахване на влага в къщата:

Премахване на влага в къщата

Ето няколко съвета за премахване на влага в къщата: Редовно проветрявайте – Отваряйте прозорците всеки …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *