Petar Stoyanov 600x370
Петър Стоянов сваля Румен Радев?

Единствено Петър Стоянов може да свали Румен Радев, и то заради САЩ!

Петър Стоянов смята, че може да се завърне на бял кон в президентството!

Петър Стоянов срещу Румен Радев

Едно от емблематичните лица на СДС от миналото Петър Стоянов се завръща с гръм и трясък в политиката. Коалицията ГЕРБ-СДС го издига като кандидат-президент, писа Fakti.bg, цитирайки в. „Галерия“.

Интересното тук е, че самият Стоянов бил убеден, че може да пребори Румен Радев. Въпреки високия рейтинг на ген. Радев и многото хора, които му симпатизират, президентът на България в периода 1997-2002 г. оценявал шансовете си като много високи, тъй като зад него ще застане не само електоратът на бившите управляващи, но и доста от т. нар. „сини“, като в това число се очаква да бъде „откраднат“ вот от „Демократична България“.

petar-stoyanov_600x370
Петър Стоянов сваля Румен Радев?

Петър Стоянов беше президент в края на 90-те години, но преди 20 години загуби изборите от Георги Първанов и трябваше да се примири с излизането си от политиката. „Сините“ привърженици обаче все още го обожават и го считат за най-честния и достоен държавен глава, когото сме имали.

Именно заради последното Бойко Борисов се е спрял на него и е елиминирал останалите две имена, които са му се въртели в главата като евентуални кандидатури на ГЕРБ. Това са уволненият от „Пирогов“ проф. Асен Балтов и бившият министър на просветата Даниел Вълчев. Кристалина Георгиева пък сама се е отказала от идеята да стане президент.

Увереността на Петър Стоянов идва и от факта, че той има много близки взаимоотношения със САЩ от времето, когато беше президент. Все още поддържа контакт с Бил Клинтън, чиято съпруга Хилари е близка с натояшия американски президент Джо Байдън. Стоянов разчитал именно на помощ от Америка, за да успее да се завърне на бял кон.

Още по темата четете надолу!

Петър Стоянов пак президент?

Бойко Борисов хвърля отчаян ход срещу Румен Радев. Последният му коз се казва Петър Стоянов.

Президентът на България в периода 1997-2002 г. се гласи за нов мандат. Той ще бъде кандидат на партия ГЕРБ, твърди в. „Галерия“, цитиран от Narod.bg.

Петър Стоянов, като бивш президент, прибира пенсия от над 4 бона. Като настоящ президент обаче ще взима с около 10 бона повече, което няма как да не блазни юриста.

petar-stoyanov_600x350
Петър Стоянов се завръща след 20 години
Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Стоянов има сметки за уреждане с БСП. Преди 20 години той загуби възможността за втори мандат след поражение от Георги Първанов. Сега ще се изправи срещу нов подкрепен от БСП, а именно Румен Радев.

Петър Стоянов е един от политиците, които най-много искаха България да се присъедини към Запада. Той има съществена роля за приемането ни в НАТО и ЕС.

Очевидно надеждата на Борисов с този ход е да привлече за президентските избори цялата десница в лицето на хората на Христо Иванов. В комбинация с гербаджиите имат шанс да настигнат по вот ген. Радев.

Настоящият президент обаче е обичан от 2 млн. и половина души и надали точно Петър Стоянов може да го победи.

Още за Петър Стоянов – по-надолу!

Позицията на Петър Стоянов за Румен Радев

Бившият президент Петър Стоянов е на мнение, че Румен Радев не бива да бъде отъждествяван като човек на Кремъл. Напротив, той вижда в него един американски възпитаник, който желае България да продължи своето членство в НАТО и ЕС, пише „Дневник“.

„Глупаво е Румен Радев да бъде определян постоянно като човек на левицата. Аз мисля, че десницата трябва да му протегне ръка и да му покаже, че го има за президент на всички. В крайна сметка Радев не е генерал на Русия, а на НАТО.“ – смята Петър Стоянов.

Мнението на президента в периода 1997 – 2002 г. е донякъде изненадващо, тъй като Румен Радев бе издигнат от БСП, която той презира от години. Въпреки това Стоянов не счита, че трябва настоящият президент да бъде определян като комунист, защото е завършил образованието си в САЩ, което е доказателство, че е „за“ НАТО.

Петър Стоянов
Петър Стоянов подкрепи Румен Радев

До момента единственият бивш президент, който не критикува Румен Радев, е именно Петър Стоянов. Росен Плевнелиев не спира да говори против него, дори Георги Първанов го нападна в интервю.

Стоянов продължава да смята, че пътят на България е към Западна Европа и Америка, а не към Русия. Той обаче счита, че ген. Радев е поел именно по този път.


4000 лв. пенсия за Петър Стоянов, докато другите пенсионери тънат в мизерия!

Петър Стоянов има завидно висока пенсия, с която може да се похвали. Тя дори може да се сравни с европейските пенсии!

Бившият държавен глава Петър Стоянов само преди дни навърши 68 г. Понастоящем той не работи и няма нищо чудно в това, защото си е осигурил доста солидна пенсия.

Президентът на България в периода 1997-2002 г. се радва на месечна сума от над 4000 лв., пише Narod.bg. Така той може да продължи да води охолния живот, който е водил в последните 30 години.

Пенсията на Петър Стоянов е придобила толкова висока сума заради закон, гласуван и приет от депутатите преди време. Той гласи, че всеки, който е бил президент на България, има право на пенсия, възлизаща на 60% от основното възнаграждение на действащия държавен глава, но без добавките.

Евелина Лютова

Справка в НСИ показва, че Румен Радев взима заплата от 8456 лв. на месец. Малко над половината на тази сума получава всеки месец Петър Стоянов, но под формата на пенсия.

По този начин бившият юрист успява да си осигури над 10 пъти по-добри доходи от повечето пенсионери на същата възраст, чиито пенсии варират между 300 и 500 лв.

Антонина Стоянова още работи

Така Стоянов успява да поддържа високия си стандарт на живот, като с тези пари най-вероятно издържа само себе си, тъй като съпругата му продължава да работи. Макар също да е на 68 г., Антонина Стоянова продължава да изпълнява дейността на дипломат в Женева. Тя започна работа там още преди 18 години, но често се прибира в България и може да бъде забелязана по елитните заведения.

Петър Стоянов и жена му още нямат внуче

Във финансов аспект Петър и Антонина Стоянови са си уредили живота, но само едно нещо липсва в живота им, за да бъде щастието им пълно. Те все още нямат внуче, на което да се радват.

Петър Стоянов
Петър Стоянов с огромна пенсия

Двамата имат две деца – син и дъщеря. Синът им Стефан се дипломира с икономическо образование в Лондон и след това се върна да живее в родината си. Дъщеря им Теофана обаче все още се подвизава в чужбина и изглежда, че няма намерение да се връща у нас, пише „Ретро“.

Не е известно нито Стефан, нито Теофана да имат партньор в живота. Знае се само, че и двамата още не са станали родители, въпреки че вече са на около 40 г.

Любовта между Петър Стоянов и жена му мина през много перипетии през годините. За тях често се говореше, че са се разделили, но преди 4 години решиха да подновят обетите си, което тогава възхити голяма част от българския елит.

Политическата биография на Петър Стоянов

Припомняме, че г-н Стоянов спечели президентските избори през 1996 г. Тогава той беше издигнат от Обединените демократични сили (ОДС) и надви явилия се като независим кандидат Жельо Желев, който днес вече е покойник.

През 2001 г. обаче Петър Стоянов не успя да повтори мандата си, тъй като загуби от издигнатия от БСП Георги Първанов.

Въпреки това обаче Стоянов не излезе от политиката след това. Той стана лидер на ОДС, а впоследствие се изяви и като депутат.

Огромната пенсия на бившия държавен глава буди някои въпроси относно законите в страната. Факт е, че 4000 лв. много малко българи взимат дори като заплата и ето че един пенсионер ги бие по доходи.

Прочети още

Ето няколко съвета за премахване на влага в къщата:

Премахване на влага в къщата

Ето няколко съвета за премахване на влага в къщата: Редовно проветрявайте – Отваряйте прозорците всеки …

3 Мнения

 1. Що пишете, че от бившите президенти само Петър Стоянов не се изказва против Румен Радев? Жельо Желев също не се изказва против него!!! Така да се каже резултатът си е 2:2, а не n-1:1 както се опитвате да внушите…

  • Желю Желев умря преди почти 5 години. Не мислите ли, че има известни затруднения пред това, да изкаже мнението си за Радев?

   • Никой няма морал в България, елементарна култура, особено тези,които са участвали и са в управлението й,прости,нагли,крадливи.
    Нямате ли поне малко достойнство ,поне да спрете да бълвате змии и гущери и да продължавате да се излагате.
    Нямате ли ципа на устата си бе безсрамници?
    За всичко това,което сте причинили на народа ще плащате до девето коляно ,не си мислете че всичко е пито платено.
    Неее, няма да имате мир и спокойствие и на оня свят.

 2. Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *