Жан Виденов на 62: Само аз не се облажих от бандитския преход!

Жан Виденов днес е рожденик. Нека си спомним за единствения управник от прехода, който не открадна нито лев от държавата!

Мнозина виждат в него демона на прехода, но истината е, че Жан Виденов е единственият политик след 1989 г. до днес, който не се е облажил с нищо от властта. Именно това разкри в своя публикация д-р Свилен Георгиев.

Жан Виденов е чист пред съвестта си

Днес бившият премиер навършва 62 г. По този повод д-р Георгиев разкри мнението си за него.

Жан Виденов
Жан Виденов чукна 62 днес

„Честит Рожден Ден на Жан Виденов. Единственият държавник, който не се облажи по никакъв начин от бандитския преход. Той върна 2 млрд. и 800 млн. външен дълг без никаква чужда помощ. Разбира се, отрепките от БСП (бъдещи милионери и олигарси), СДС, либералите и пачаврите на Сорос побързаха да го демонизират.“ – изригна д-р Георгиев в социалната мрежа.

Според слуховете Жан Виденов е на същото мнение и се гордее с факта, че не е откраднал нищо. Може да живее скромно като преподавател в университет, но нощем поне спи с чиста съвест.

Още за Жан Виденов – по-надолу!


Жан Виденов е единственият в света, който отказа да приеме Сорос!

Жан Виденов си отиде от власт заради възгледите си, че България трябва да следва националните си интереси, независимо от интересите на Великите сили!

Когато става въпрос за Жан Виденов, мнозина виждат в него дявола, който съсипа България в средата на 90-те години на миналия век. Всъщност обаче до хиперинфлацията през онази зима на 1996 г. се стига неслучайно, защото всичко си има предисловие.

Жан Виденов е първият политик у нас, който казва „не“ на плана „Ран-Ът“. Най-общо казано това е план, създаден от САЩ, който цели съсипването на България и превръщането й в робовладелска страна. В него са заложени точки като унищожаване на животновъдството и българското производство, увеличаване на вноса до почти 100%, унищожаване на частната собственост на българина и още много други неща, които в момента наблюдаваме, че се случват в страната ни.

Проводник на този план у нас се явява Джордж Сорос. След 1989 г. той посещава България и създава фондацията „Отворено общество“. Дейността й не е много ясна, но тя е освободена от данъци, а България се задължава да изплаща на САЩ всяка година по 41 млн. лв.

След като идва на власт, Жан Виденов отсича пред трибуната на Народното събрание, че няма да се дават повече тези пари на Америка. Джордж Сорос е бесен и иска среща с българския премиер, но той му отказва.

Демир бозан билки за бъбреци

Тогава Сорос се зарича да му отмъсти, като го свали от власт. Бързо успява да организира протести, съставени предимно от платени футболни ултраси, наркозависими хора и либералисти, и така се състои митингът пред Народното събрание.

Жан Виденов
Жан Виденов отказва да играе по свирката на Великите сили и си изпати заради това

Противопоставянето на Световната банка

Главното, което сваля от власт Жан Виденов, обаче са отношенията му с втория по ранг човек в Световната банка.  Той го посещава и му подава списък със 100 български завода, които трябва да бъдат приватизирани.

Жан Виденов не се съгласява на подобно национално предателство, поради което плаща с поста си. Световната банка целенасочено обезценява лева, за да се стигне до икономическата криза, довела до оставката на кабинета на БСП.

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

И досега Виденов се страхува за живота си, ако разкрие истината за своето сваляне от власт. За да не го сполети съдбата на Андрей Луканов, който беше убит от външни сили, Виденов приема да си носи кръста и да бъде дяволът в българската политика.

И до ден-днешен срещу Жан Виденов няма нито един компромат или доказателство, че е действал против интересите на България. Въпреки това голяма част от народа продължава да го смята за най-ужасния държавник, който сме имали. Парадоксът е, че „най-ужасният“ е всъщност единственият, който е следвал националните интереси на България.

Още за Жан Виденов можете да прочетете по-нататък в материала!


Жан Виденов: Вече никой не мисли за малкия човек, а при мен беше на първо място!

Жан Виденов не вижда надежда в родната ни политика, защото вече няма партия, която да мисли за хората, а се мисли само за собственото благо!

Демонизираният от средата на 90-те години Жан Виденов вижда големия проблем на България в алчността на нейните политици. Според него всяка партия мисли единствено как да се облагодетелства, а не как да помогне на своя народ да живее по-добре.

Допреди години Виденов е вярвал, че БСП мисли за хората, но днес той е безкрайно разочарован от тази партия, в която не членува вече 11 години. Според него тя е изменила на своите идеи и принципи.

„Вече не се мисли за малкия човек, а се преследват само пари и власт. Когато аз бях премиер, поведението ми беше като на ляв човек. Винаги важното за мен е било да се прави успешна социална политика.“ – каза Жан Виденов в ефира на Нова телевизия.

Жан Виденов
Жан Виденов беше изкаран злодей, а всъщност бе предаден от своите

Той твърди, че промяната е изцяло в европейската левица, която вече не се държи като лява партия, а по-скоро като капиталистическа. Нещо, което за него е недопустимо.

Евелина Лютова

Жан Виденов има много лошо мнение и за Сергей Станишев, и за Георги Първанов, които бяха негови ученици в БСП.

„Станишев се правеше, че не вижда какво правят зад гърба му, а Първанов не е човек на Позитано, той преследва единствено личното си благо“ – смята Виденов.

Припомняме, че в момента БСП изживява една от най-големите си кризи. Мнозина укоряват Корнелия Нинова за това, а тя си навлече още много критики с думите си, че не е сигурна, че ще подкрепи Румен Радев на президенстските избори догодина.

мнения, отзиви, коментари, форум

Жан Виденов се гордее, че и до днес за него не може да бъде открит и един компромат, уличаващ го в корупция. И досега той остана най-честният политик на българския преход.


Жан Виденов отново влиза в политиката!

Бившият премиер Жан Виденов се завръща на бял кон. Пловдивският преподавател по икономика има намерение да се включи отново в политическия живот на България.

Виденов ще стане част от партията „Български път“, основана от близкия му приятел и съратник по убеждения Ангел Димов. Партията ще участва на изборите напролет, а бившият премиер ще бъде сложен като водач на листата на област Пловдив.

„Присъствието на Жан Виденов ни гарантира сигурни 50 000 гласа“ – радва се Димов.

Счита се обаче, че Виденов ще бъде нещо много повече в партията. Именно на него ще се разчита „Български път“ да пробие и дори да се намеси сериозно на политическата карта на България.

Някогашният лидер на БСП бил тотално против политиката на Бойко Борисов и бил готов на всякакви коалиционни действия, само и само настоящото правителство да бъде свалено.

Виденов не одобрявал колониалната политика, която Борисов води със САЩ и ЕС. Той намирал действията му за поробващи за българския народ, а като доказателства прилагал милиардите дългове, които България има.

Решението на 61-годишния Жан Виденов да се захване отново с политика идва в много тежък момент за него. От почти 2 месеца той е без работа. От Европейското висше училище по икономика и мениджмънт в Пловдив е бил съкратен в началото на октомври, писа 24plovdiv.bg.

Жан Виденов за мнозина е символ за разруха, тъй като при неговото управление се стигна до хиперинфлация. Факт е обаче, че той е единственият политик от прехода, срещу когото не може да се открие нито един компромат.


Румен Радев връща Жан Виденов начело на България!

Очаква се до дни главата на Бойко Борисов да падне и с това да се разпусне цялото правителство. Протестите нарастват все повече и за премиера става все по-трудно да запази поста си.

След оставката му президентът Румен Радев ще назначи служебен кабинет. Интересното е обаче кой е кандидат номер едно за премиерския стол.

Това е Жан Виденов, който веднъж вече беше начело на държавата. Пловдивското комунистическо движение „Че Гевара“ е предложило на президента именно Виденов за евентуален нов министър-председател, пише News.bg.

„Че Гевара“ всъщност е движение под влиянието именно на Жан Виденов. Той го сформира през 2009 г., когато напусна официално БСП поради несъгласие с политиката, водена от Сергей Станишев.

„Ако искате да се върне моралът в политиката, само Жан Виденов трябва да бъде премиер. Този човек не е откраднал и един лев през живота си и е единственият, който ще работи за народа.“, се казва в писмото на комунистите до ген. Радев.

Името на Жан Виденов отдавна е еквивалент на национална катастрофа и мнозина щом го чуят, изтръпват. Именно той беше начело на България по време на последната хиперинфлация в страната през есента и зимата на 1996 г.

След като подаде оставка обаче, се оказа, че не се е облагодетелствал с нищо по време на своето управление и няма никакви пари, спечелени извън заплатата си. Затова и до днес сред голяма част от обществото бушува мнението, че Виденов е бил предаден от собствената си партия и нарочно свален от власт, защото не е позволявал кражбите.

В момента бившият премиер работи като преподавател по икономика в Пловдивския университет и се слави като голям любимец на своите студенти, тъй като никога не къса на изпити. Продължава да живее в апартамент от панелен тип, придобит още преди демокрацията.

Дали Румен Радев, който също е свързан с БСП, макар и неофициално, защото партията-майка го подкрепи на президентските избори през 2016 г., ще се вслуша в призивите на комунистите, остава да разберем, но вероятността за това не е малка.

За Михаил Николов

Прочети още

Георги Атанасов

Журналистът Георги Атанасов: Промити мозъци такива, да живее Русия, ЕС и НАТО ни унищожават! (ВИДЕО)

Георги Атанасов е бесен от управлението на ГЕРБ и се обявява твърдо против него! Спортният …

8 коментара

 1. Стефан Димитров

  Благовидно лице с железен характер – това е Жан Виденов, от когото страната се нуждае повече, отколлкото от ваксината срещу Ковид-19!!!

 2. КАК СИЙКА

  ПОЛИТИКАТА Е ЗА МЪЖЕ А НЕ СА ЖЕНИ НАМЕСЯТ ЛИ СЕ ЖЕНИТЕ РАБОТАТА Е ОПАСНА !ОСВЕН ТОВА БОЙКО НЯМА ЖЕНА КОЯ ЩЕ Е ПЪРВАТА ДАМА ?!ТОЙ ЕДНА ЖЕНА НЕ МОЖЕ ДА КОМАНДВА А НИЕ СМЕ МУ ГЛАСУВАЛИ ЦЯЛА ДЪРЖАВА -ОСЪЗНАЙ СЕ НАРОДЕ ТО И ПРЕЗИДЕНТА СЕ ОЖЕНИ В 6 ШЕСТ БЕЗ ПЕТ АМА ГО НАПРАВИ А ТОЗИ Е СТРАХЛИВЕЦ !АКО ВЛЕЗЕ В ЗАТВОРА ИСКАМ ДА НУ ОТИДА НА СВИЖДАНЕ И ДА МИ ОТГОВОРИ НА ВЪПРОСИТЕ КОИТО СЪМ МУ ЗАДАВАЛА !

 3. ЗА ИСТИНАТА, КОЯТО СПОДЕЛЯТЕ СЪС НАС, ВСИЧКИ ДА СЕ СЪБУДЯТ, ОТ УМОРАТА, ОТ СТРАХА, ОТ КОВИД ПЛАНДЕМИЯТА НА ДЕМОНИТЕ ОТ АМЕРИКА, СЗО, ЕС И НАЙ ВЕЧЕ НАШЕТО ПРАВИТЕЛСТВО ГЕРБ , СЪС ЩАБА, КОИТО ПРОДАДОХА НАРОДА ЗА ЕКСПЕРИМЕНТИ СЪС ОТРОВИ И ХИМИКАЛИ ВЪВ ВАКСИНИТЕ !

 4. Георги Дичев

  Товае човекат които нее коромпиран след него всички са коромпирани дължат на народа много но уви далавери

 5. Ангел Минчев

  КАТО ВИ Е СВЕТНАЛА ЛАМПАТА ,ЗАЩО ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЗА ПАРТИИ ,ЕТО Г- Н ВИДЕНОВ ,ИЗДИГАМЕ НЕГО ,А ТОЙ ЩЕ НАПРАВИ ПРАВИТЕЛСТВО ОТ ПРАВИЛНИТЕ ХОРА ,ТОЙ Е ЧОВЕКА НА ДОБЛЕСТТА ,ГРАМОТНОСТТА , ЧЕСТНОСТТА .

 6. Румяна

  ТОЙ Е, ЕДИНСТВЕННИЯТ ПОЛИТИК НЕ ДОПУСНАЛ ДЖОРДЖ СОРОС В БЪЛГАРИЯ ! Е, …И ЗА ТОВА МУ СПРЕТНАХА ЗИМНАТА БГ. „МАЙДАНА“! ЗА ТОВА ПЪК И. КОСТОВ И П. СТОЯНОВ ГО ДОКАРАХА НА БЯЛ КОН С ВСИЧКИТЕ МУ“ НПО- та ! ТА, ДОРИ И С ДЪРЖ. УКАЗ МУ ВРЪЧИХА ОРДЕН “ СТ.ПЛАНИНА ! ЗА ОСОБЕНО ГОЛЕМИ ЗАСЛУГИ ! ОТ ТЯХ ЗАПОЧНА ГОЛЕМИЯ ГРАБЕЖ НА СТРАНАТА НИ ТА ,ДО ДНЕС ! СЕДЕСАРИ ,ЦАРИСТИ,ГЕРБЕРИ И ОТ ЧАСТИ БЕСЕПАРИ РАЗКОСТИХА ХУБАВАТА НИ ДЪРЖАВА ! АНАТЕМА, ЗА ВСИЧКИ ПРЕДАТЕЛИ И ПРОДАЖНИЦИ НА РОД И РОДИНА !

 7. Киро Иванов

  МАЙКАТИ И ПРЕСТЪПНИК ДА ЕБА С ИВАН КОСТОВ И С ОНИЯ ДЕТО ПОЧИНА ОТ ЯДЕНЕ И ПИЕНЕ ГОСПОДИН 10% МАЙКИТЕ ВИ ДА ЕБА И МЪРТВИ И ЖИВИ В УСТИТЕ ТУРЧИНА ПА ВИ ИЗВАДИ НА БЕЛИЯ СВЯТ СЕНКИ ДЕМОНСКИ ПРОДАЖНИ ВИДИН РАЗЧАСТИХТЕ И ПРОДАДОХТЕ С АЛИКО БОГ ДА ГО ПРОСТИ НАЙ-БОГАТИЯ ТУРЧИН ЗА ОНОВА ВРЕМЕ ВЪВ ВИДИН АМИ ДДС-ТАТА КОИ ЧУМИ ГИ ВКАРАХА В МОЯТ ГРАД ТИ ИВАН КОСТОВ И Г-Н 10%ВАШТА МАЙКА ДА ЕБА ЦИГАНСКА И ПОДЛА ТИ НЕ СИ СЕ ОБЛАЖИЛ ЛИ КОПЕЛЕ ДОЛНО МАНГАЛСКО МРИ МАЙКА ТИ В УСТАТА ДА ЕБА И ЖИВА И МЪРТВА ЯСНО ЛИ ТИ Е МЛАДИТЕ МОЖЕШ ДА ГИ БЪЗИКАШ АМА НА НАС СТАРИТЕ ЩЕ НИ ДУХАШ ПУТКО МЪЖКА МАМЕНЦЕТО ТИ ДЕ ЕБА ЯСНО ЛИ ТИ Е

 8. Васил Стоянов

  А колко се облажиха покрай теб
  Забрави ли как те използваха като бушон
  И на края фалираха зържавата

 9. Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

[adrotate group="1"]