Жан Виденов: Вече никой не мисли за малкия човек, а при мен беше на първо място!

Жан Виденов не вижда надежда в родната ни политика, защото вече няма партия, която да мисли за хората, а се мисли само за собственото благо!

Демонизираният от средата на 90-те години Жан Виденов вижда големия проблем на България в алчността на нейните политици. Според него всяка партия мисли единствено как да се облагодетелства, а не как да помогне на своя народ да живее по-добре.

Проблемите на България според Жан Виденов

Допреди години Виденов е вярвал, че БСП мисли за хората, но днес той е безкрайно разочарован от тази партия, в която не членува вече 11 години. Според него тя е изменила на своите идеи и принципи.

„Вече не се мисли за малкия човек, а се преследват само пари и власт. Когато аз бях премиер, поведението ми беше като на ляв човек. Винаги важното за мен е било да се прави успешна социална политика.“ – каза Жан Виденов в ефира на Нова телевизия.

Жан Виденов
Жан Виденов беше изкаран злодей, а всъщност бе предаден от своите

Той твърди, че промяната е изцяло в европейската левица, която вече не се държи като лява партия, а по-скоро като капиталистическа. Нещо, което за него е недопустимо.

Жан Виденов има много лошо мнение и за Сергей Станишев, и за Георги Първанов, които бяха негови ученици в БСП.

„Станишев се правеше, че не вижда какво правят зад гърба му, а Първанов не е човек на Позитано, той преследва единствено личното си благо“ – смята Виденов.

Припомняме, че в момента БСП изживява една от най-големите си кризи. Мнозина укоряват Корнелия Нинова за това, а тя си навлече още много критики с думите си, че не е сигурна, че ще подкрепи Румен Радев на президенстските избори догодина.

Жан Виденов се гордее, че и до днес за него не може да бъде открит и един компромат, уличаващ го в корупция. И досега той остана най-честният политик на българския преход.


Жан Виденов отново влиза в политиката!

Бившият премиер Жан Виденов се завръща на бял кон. Пловдивският преподавател по икономика има намерение да се включи отново в политическия живот на България.

Виденов ще стане част от партията „Български път“, основана от близкия му приятел и съратник по убеждения Ангел Димов. Партията ще участва на изборите напролет, а бившият премиер ще бъде сложен като водач на листата на област Пловдив.

„Присъствието на Жан Виденов ни гарантира сигурни 50 000 гласа“ – радва се Димов.

Счита се обаче, че Виденов ще бъде нещо много повече в партията. Именно на него ще се разчита „Български път“ да пробие и дори да се намеси сериозно на политическата карта на България.

Някогашният лидер на БСП бил тотално против политиката на Бойко Борисов и бил готов на всякакви коалиционни действия, само и само настоящото правителство да бъде свалено.

Виденов не одобрявал колониалната политика, която Борисов води със САЩ и ЕС. Той намирал действията му за поробващи за българския народ, а като доказателства прилагал милиардите дългове, които България има.

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Решението на 61-годишния Жан Виденов да се захване отново с политика идва в много тежък момент за него. От почти 2 месеца той е без работа. От Европейското висше училище по икономика и мениджмънт в Пловдив е бил съкратен в началото на октомври, писа 24plovdiv.bg.

Жан Виденов за мнозина е символ за разруха, тъй като при неговото управление се стигна до хиперинфлация. Факт е обаче, че той е единственият политик от прехода, срещу когото не може да се открие нито един компромат.


Румен Радев връща Жан Виденов начело на България!

Очаква се до дни главата на Бойко Борисов да падне и с това да се разпусне цялото правителство. Протестите нарастват все повече и за премиера става все по-трудно да запази поста си.

След оставката му президентът Румен Радев ще назначи служебен кабинет. Интересното е обаче кой е кандидат номер едно за премиерския стол.

Това е Жан Виденов, който веднъж вече беше начело на държавата. Пловдивското комунистическо движение „Че Гевара“ е предложило на президента именно Виденов за евентуален нов министър-председател, пише News.bg.

„Че Гевара“ всъщност е движение под влиянието именно на Жан Виденов. Той го сформира през 2009 г., когато напусна официално БСП поради несъгласие с политиката, водена от Сергей Станишев.

„Ако искате да се върне моралът в политиката, само Жан Виденов трябва да бъде премиер. Този човек не е откраднал и един лев през живота си и е единственият, който ще работи за народа.“, се казва в писмото на комунистите до ген. Радев.

Името на Жан Виденов отдавна е еквивалент на национална катастрофа и мнозина щом го чуят, изтръпват. Именно той беше начело на България по време на последната хиперинфлация в страната през есента и зимата на 1996 г.

Евелина Лютова

След като подаде оставка обаче, се оказа, че не се е облагодетелствал с нищо по време на своето управление и няма никакви пари, спечелени извън заплатата си. Затова и до днес сред голяма част от обществото бушува мнението, че Виденов е бил предаден от собствената си партия и нарочно свален от власт, защото не е позволявал кражбите.

В момента бившият премиер работи като преподавател по икономика в Пловдивския университет и се слави като голям любимец на своите студенти, тъй като никога не къса на изпити. Продължава да живее в апартамент от панелен тип, придобит още преди демокрацията.

Дали Румен Радев, който също е свързан с БСП, макар и неофициално, защото партията-майка го подкрепи на президентските избори през 2016 г., ще се вслуша в призивите на комунистите, остава да разберем, но вероятността за това не е малка.

мнения, отзиви, коментари, форум
Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

За Михаил Николов

Прочети още

Кой е д-р Пламен Пасков

Пламен Пасков: И бачкьорите от „Пфайзер“ и „Бионтек“ ги е страх да се ваксинират!

Излезе новото видео с последни новини 2021 от Пламен Пасков. Също в материала четете кой …

Едино мнение

  1. Стефан Димитров

    Благовидно лице с железен характер – това е Жан Виденов, от когото страната се нуждае повече, отколлкото от ваксината срещу Ковид-19!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

[adrotate group="1"]