Boiko Rashkov 600x399
Бойко Рашков не иска неработещи бежанци у нас

Бойко Рашков към Зеленски: Който работи, да остане! Останалите – вън!

Бойко Рашков е категоричен, че България не може повече да изхранва бежанците и те трябва да си потърсят работа, ако искат да останат тук!

Ще работят или не бежанците?

Краят на украинското пребиваване у нас е почти сигурен. Все повече бежанци напускат България през последните дни, а причината е, че безплатният престой за тях приключи. Държавата им спря кранчето, а това ги накара да си тръгнат.

Вътрешният министър Бойко Рашков, който се грижи за всичко свързано с бежанците, е на мнение, че те трябва да започнат да допринасят с нещо в България, в противен случай са в тежест. Ето защо бежанците бяха заставени да си търсят работа, но това не им се понрави.

boiko-rashkov_600x399
Бойко Рашков не иска неработещи бежанци у нас

Рашков е категоричен, че българската държава никога няма да изгони някого, който иска да работи тук, да си внася осигуровки и да допринася за България с нещо. Но който е дошъл тук на безплатен курорт, трябва да си тръгне.

Украинският президент Володимир Зеленски е бил уведомен за изселването на украинците от България. Повечето от тях се връщат в Украйна.

Интересен факт е, че през последните 3 месеца на трудовата борса в България са били записани едва 6 украински граждани. Пристигналите у нас в този период са около 10 000 души.

Казусът с Паметника на съветската армия

Разделението във властта става все по-голямо. След като Румен Радев се разграничи от „Продължаваме промяната“, същото направи и министърът на вътрешните работи Бойко Рашков.

Въпреки че през есента Рашков гласува за ПП, отказва да продължава сляпо да се подчинява на Кирил Петков и Асен Василев. Той е твърдо против заповедта им за опаковане на Паметника на съветската армия в София в знак на солидарност към Украйна.

Вече няколко дни пред съоръжението има безредици, които дори на моменти се превръщат във физически саморазправи. Симпатизанти на Владимир Путин пречат на държавните органи да извършат опаковането. Партия „Възраждане“ също се включи във всичко това, а полицията само присъства, без изобщо да прави нещо по въпроса.

boiko-rashkov_600x380
Бойко Рашков отказва да се подчини на Кирил Петков

Бившият депутат Иван Сотиров призова Рашков да си подаде оставката, защото е видно, че обслужва интересите на Кремъл чрез бездействието си срещу тези, които не позволяват да се извърши акт, разрешен от столичната община. Според Сотиров всички тези русофили извършват престъпление, а полицаите не си мърдат пръста, писа Faktor.bg.

Демир бозан билки за бъбреци

Всъщност той не е много далеч от истината, защото бездействието на министър Рашков започва да бие на очи. Освен това шефът на МВР е известен като човек с леви убеждения, Бойко Борисов дори го определи като комунист.

Интересното в случая е, че Рашков се противопоставя на своя началник Кирил Петков. Премиерът издаде заповед за опаковането на Паметника, но на практика вътрешният министър работи за точно обратното.

В случая позицията на Бойко Рашков може да се възприеме и като лоялност към Румен Радев. Рашков минава за човек на президента, а държавният глава също е против подобно опаковане.

Крахът на Биляна Гавазова

Вътрешният министър Бойко Рашков продължава да удря жестоко по реномето на Бойко Борисов. След като го унизи с арест за 24 часа, той му отне и медийното спокойствие, на което се радваше над едно десетилетие.

Публична тайна е, че от ГЕРБ овладяха най-големите и известни медии, които в продължение на години представяха политическата информация в услуга на властта. Това нещо при Рашков е напът да приключи.

Доказателство е уволнението на Биляна Гавазова от bTV. Тя минаваше за кадър именно на Борисов, което се затвърди след изключително непрофесионалното й интервю с Бойко Рашков в „Тази сутрин“ преди година.

Биляна и колегата й Златимир Йочев нападаха Рашков по крайно неприемлив начин, като самият вътрешен министър заяви след това, че двамата водещи са обслужили интересите на бившата власт и въпросите им са били диктувани в слушалката, писа ПИК.

След гостуването в „Тази сутрин“ Рашков заяви, че ако той е директор на телевизията, би уволнил водещите на мига. Почти година по-късно, след като партията на Рашков вече е на власт, единият водещ вече е аут.

rashkov-borisov_600x400
Бойко Рашков срина Бойко Борисов

Преди дни Бойко Борисов публично обвини Рашков, че той стои зад уволнението на Биляна Гавазова, с което обаче по-скоро потвърди слуховете, че тя е негов човек в медиите.

С освобождаването на Гавазова Рашков отстранява напълно Борисов от една от основните медии у нас. Твърди се обаче, че БТВ в момента е подчинена на новата власт в лицето на „Продължаваме промяната“.

Все пак Бойко Рашков заслужава поздравления, защото посегна и на медийния комфорт на Борисов, което е още една крачка към пълната победа над ГЕРБ. А тя ще дойде след влизането в затвора на Борисов, Арнаудова, Горанов и още един куп техни подчинени и колеги.

Бежанците от Украйна

Вандалските прояви на украинските бежанци, а и на немалко български граждани, развалят плана на българските власти за оказване на помощ и съпричастност на всички избягали от войната в Украйна. Все повече съветски паметници в България биват осквернявани, съобщи Мария Захарова, писа Dnes.bg.

В момента МВР разследва случаите, но засега това се прави скришом, тъй като има заподозрени украински бежанци. Вътрешният министър Бойко Рашков обаче е категоричен, че ако бъде доказана вината на украинците, те ще си понесат всички последствия, независимо че са мигранти в нашата страна.

До момента най-големите осквернявания са на Паметника на съветската армия и масовият гроб в столичния квартал „Лозенец“. В Русия са бесни, че се поругава паметта на войници, дали живота си за свободата на Европа.

В Свети Влас пък има сведения, че е било свалено българското знаме от украинци, които са качили на негово място украинското. Това е накарало Бойко Рашков да започне собствено разследване.

boiko-rashkov_600x381
Бойко Рашков „закопчава“ украинците

Министърът на вътрешните работи отказва да се съобрази с натиска от Европа да не закача украинците, дори и те да са виновни. Той е категоричен, че последствия за виновниците ще има, независимо от тяхната националност.

Евелина Лютова

Както стана ясно, бежанците се сдобиха с повече права от българските граждани. Децата и възрастните хора получават безплатно здравеопазване, а останалите ще се възползват от безплатната услуга за 3 месеца. Нещо, което за българите го няма.

Освен това за бежанците се организира кампания DMS с цена на 1 СМС 5 лв. А за болните бъгларски деца цената на СМС е 1 лв.

България помага на мигрантите и с пари. Всеки от тях получава по 40 лв. на ден. Ако едно домакинство се състои от 4 души, семейният му месечен бюджет до лятото ще бъде цели 4800 лв.

На фона на всичко това е изненадваща агресията на украинците у нас, но очевидно се дразнят от руските паметници. Бойко Рашков е решен да ги вразуми.

 

Рашков остава министър

Вътрешният министър на служебното правителство Бойко Рашков е напът да получи постоянна работа на своя пост. Това стана ясно от изявление на новия лидер в българската политика Кирил Петков.

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“, който се гласи за премиерския стол, похвали Рашков с много мили думи и го обяви за човек с голямо сърце и душа.

„Нашите впечатления от Бойко Рашков са, че това е човек, на когото наистина му пука за българските граждани“, каза Петков, писа Fakti.bg.

boiko-rashkov_600x370
Бойко Рашков остава начело на МВР

По всяка вероятност Рашков ще бъде оставен на поста министър на вътрешните работи, тъй като новите бъдещи управляващи вече заявиха главните си цели. Те са да свалят главния прокурор Иван Гешев и да накажат Бойко Борисов за милиардите левове, които е източил от държавата.

Бойко Рашков вече работи и по двата въпроса, като вече има сериозни доказателства. Така че най-вероятно ще получи назначение и при редовен кабинет, а това е удар по мафията.

През последните дни Борисов и Гешев се опитват да отвърнат на удара, като започнаха данъчна проверка на Рашков. Той обаче не трепва и продължава да твърди, че са за затвора.

Още за Рашков четете по-надолу!

Ролята на Турция за България

Цели 32 години трябваха някой от управлението на България открито да застане срещу Турция и вмешателството й в политиката на нашата страна. Тази важна роля се падна на Бойко Рашков.

Министърът на вътрешните ни работи се осмели да изкаже на глас онова, което всички знаят от над три десетилетия. А именно, че Турция се намесва в българските вътрешни дела, и то прекалено много, което засяга по негативен начин българския интерес.

Думите на Рашков са продиктувани от последните избори, на които се видя ясно, че за ДПС се гласува от Турция, и то го правят турци, които даже не говорят български език.

Boiko-Rashkov3_600x400
Бойко Рашков срина Турция

Купуването на вот е сред основните проблеми в страната, смята вътрешният министър. 122 са заведените дела за нарушаване на закона по време на изборите на 14 ноември. Проверени са повече от 4000 души, писа Bgonair.bg.

Бойко Рашков е категоричен, че най-много гласове се купуват от две партии. Това са ДПС и ГЕРБ.

Вътрешният ни министър очевидно вижда и дългата ръка на Ердоган. Той е на мнение, че Турция се меси прекалено в българските дела и това трябва да спре незабавно.

Не е тайна, че чрез ДПС Турция от години поддържа политиката си в България. Този път обаче сякаш прекали, тъй като изкара своята партия на трето място, което ще й осигури немалко депутати в парламента.

Още за Бойко Рашков ще научите, ако прочетете статиите по-надолу!

Покушение

Вътрешният министър Бойко Рашков засегна интересите на много богати и влиятелни хора, а това в средите на мафията се наказва сурово. Последният случай, който бе изнесен в медиите, може да коства главата на вицепремиера.

В момента има арестувани 14 души след скандални разкрития за строежа на автомагистрала „Хемус“. Обвинението гласи, че от 84 млн. лв. са изнесени в кеш в сакове и торби цели 60 млн. лв.

Това очевидно не се е понравило на влиятелните хора, които стоят зад тази сделка, поради което е започнат план за ликвидирането на Бойко Рашков. Срещу него се готви покушение на много високо ниво, съобщава Alarmanews.com.

Информацията идва от Районна прокуратура – Варна, която е започнала разследване за покушение срешу Бойко Рашков. В момента се върви по следите на главните действащи лица в схемата.

boiko-rashkov_600x360
Опасност за живота на Бойко Рашков

Междувременно вътрешният министър ще трябва да засили охраната си. Очаква се да се действа срещу него чрез наемни убийци, не е изключено те да са снайперисти.

Рашков разполага с още много доказателства не само по този случай, но и по много други, което го прави мишена на мафията. Досега не е имало министър на вътрешните работи, който да се бори така ожесточено с мафията и корупцията, което заплашва пряко живота му.

Самият Бойко Рашков обаче не изглежда притеснен и се зарича да унищожи мафиотските среди у нас и да възстанови реда в държавата.

Още по темата четете надолу!

Гешев зад решетките

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков не спира с атаките срещу Иван Гешев. Това стана съвсем ясно след изявлението на Рашков, че ще сезира главния прокурор.

„Ще сезирам г-н Гешев пред друг прокурор, искам да видя дали този човек ще има смелост да застане срещу своя началник“, заяви шефът на МВР, писа Mediapool.bg.

Причината, която Рашков изтъква, е свързана с Румен Радев. Преди година Гешев огласи СРС-та, които уличиха президента, че е назначил на работа любовницата си по онова време Десислава, която сега му е съпруга.

Бойко Рашков е категоричен, че изнасянето на информация от СРС-та публично е забранено и се наказва с лишаване от свобода. Именно тази точка вътрешният министър желае да използва и да прати главния прокурор зад решетките.

boiko-rashkov2_600x400
Бойко Рашков пак атакува Иван Гешев

Дори и да не се получи, Рашков има план Б. По закон МВР може да задържи в ареста заподозрян в престъпление, дори и на практика да няма официално обвинение срещу него. Точно това може да се случи сега.

Имунитетът на Гешев не играе роля, тъй като в ареста той няма да бъде съден и не се води в затвора. Може обаче да прекара доста време там, което ще е унижение за него пред ЕС, който той толкова хвали и на който толкова много държи.

Още за Бойко Рашков четете надолу!

Цената на тока

Вътрешният министър на България продължава да доказва, че е най-голямото попадение в двата служебни кабинета на президента Румен Радев. Бойко Рашков към този момент изглежда като министъра, който най-много мисли за националния интерес и за българския народ.

Въпреки че не е негова работа да се занимава с цената на тока у нас, Рашков отвори този случай, тъй като вижда, че българското население търпи на практика терор в тази сфера и има основания да се намерят данни за престъпно деяние.

boiko-rashkov1_600x400
Бойко Рашков се застъпи за българския народ по отношение на високите цени на тока

Министърът на вътрешните работи обяви публично днес, че покачването на цената на електроенергията в България през този месец изглежда съмнително и ще бъде проверено с цялата строгост на закона. Той дори посочи, че това изглежда като предварително заложен от старото управление капан, за да може хората да се отвратят от служебното правителство, съобщи Nova.bg.

Тенденцията за увеличаването на електроенергията е в целия Европейски съюз, като се счита, че това е заради коронакризата. На фона на всичко това нито една европейска държава не оспорва тенденцията, освен България в лицето на Бойко Рашков.

Вътрешния министър не го интересува какво се случва в Европа, а защо българските граждани са принудени да плащат такива големи суми за ток. Това коментира човек от екипа на шефа на МВР.

Бойко Рашков е категоричен, че ще направи всичко възможно да поправи тази несправедливост и да занижи цената на тока до нормални граници. Това може да се случи само ако докаже плана на Борисов да изкара служебния кабинет виновен за високите цени у нас.

Още подобни теми можете да прочетете по-надолу!

Бежанците

Бойко Рашков няма да позволи България да се напълни с афганистанци!

Големият проблем с мигрантите отново е на дневен ред, след като талибаните превзеха Афганистан и мирното население започна своето изселване към Европа. Въпросът е обаче кои държави ще ги приемат.

България няма да бъде една от тях, поне не в мащабите, които иска ЕС. Причината е във вътрешния министър на страната.

boiko-rashkov_600x400
Бойко Рашков ни спасява от бежанците

Бойко Рашков е категоричен, че няма да остави афганистанците да съсипят България. На границата ще има много висок контрол и ще се пускат в страната само хора със семейства, такива, които са доказали, че са мирно население.

Самият Рашков обяви в медиите, че се очаква да пристигне огромна група от Афганистан, която ще желае да се засели в България, писа Vtorifront.bg. Пропусквателният режим обаче ще е много стриктен и няма да се допусне същата грешка като с бежанците от Сирия.

Още за Бойко Рашков можете да научите по-надолу!

Бойко Рашков срещу Борисов заради COVID-19

Бойко Рашков събира все повече и повече доказателства срещу Бойко Борисов!

Вътрешният министър Бойко Рашков погна лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и по друго направление. Този път става дума за така наболялата тема с коронавируса.

Вицепремиерът твърди, че бившият премиер е дал заповед да се заразява умишлено народа с „Делта“ варианта на COVID-19, съобщава сайтът Zabranenataistina.eu.

„Имам доказателства, че Борисов е заповядал да се пуска „Делта“ вариантът на коронавируса, за да дестабилизира държавата и служебния кабинет. Това може да му докара поне 20 години лишаване от свобода“, твърди Рашков.

boiko-rashkov_600x400-1
Бойко Рашков спипа Борисов и за коронавируса

Очевидно Бойко Борисов, макар вече да не е на власт, все още има сериозни връзки сред управленските постове на страната, което идва главно от топлите му взаимоотнмошения с доста европейски лидери.

Самият Борисов се ваксинира срещу Ковид преди броени дни, но според мнозина този ход е продиктуван от факта, че иска да се имунизира срещу вируса, който той разпространява в България.

Все още няма потвърждение на новината от големите медии, но предвид 113-тото ни място по свобода на словото, малко вероятно е да се спомене за подобно нещо.

Още за Борисов можете да прочетете по-надолу!

Бойко Рашков разкри Бойко Борисов

Вицепремиерът Бойко Рашков, който е начело на МВР, разкри поредното шокиращо нещо за бившия министър-председател Бойко Борисов. Той твърди, че има доказателства, че експремиерът е изхарчил огромна сума държавни пари за жрици на любовта, съобщава Dailystandart.com.

Сумата за проститутки е варирала всеки месец, но става въпрос за хиляди левове на месец. Пари, предназначени за държавния бюджет.

Това означава, че с парите на българския народ, който си е плащал данъците години наред, Бойко Борисов си е поръчвал леки жени, които да задоволяват либидото му. През това време много български семейства са мизерствали.

boiko-boiko_600x370
Бойко Рашков спипа Бойко Борисов

Както е известно, през последните 20 години Борисов работи официално само като държавен служител. Милиони са минали през ръцете му, но милионите са на ограбения български народ.

Бойко Рашков твърди, че доказателствата за проститутките са още една капка в морето срещу Борисов. Очаква се лидерът на ГЕРБ да бъде арестуван, но надали Иван Гешев ще направи нещо в тази насока.

Още за Бойко Рашков четете надолу!

Рашков погва Гешев, за да го арестува заедно с Борисов!

Отношенията между МВР и прокуратурата се изострят все повече. Бойко Рашков буквално не може да гледа Иван Гешев, което се разбра от отказа му да приеме поканата за среща на главния прокурор, писа „24 часа”.

„Ще приема поканата на следващия главен прокурор” – отсече министърът на вътрешните работи, с което ясно намекна, че работи по свалянето на Иван Гешев.
Единственият начин да се свали от длъжност главен прокурор е чрез предложение от Висшия съдебен съвет, след което от президента зависи дали да приеме предложението или не.
ВСС обаче е малко вероятно да направи подобно предложение към момента. Това е причината Бойко Рашков да търси алтернативни начини за сваляне на Гешев.

В момента тече разследване срещу прокуратурата, чието лице е именно Иван Гешев. Подслушванията продължават, въпреки съпротивата на прокуратурата, съобщи още „24 часа”.
Срещу Гешев отдавна има обвинения, че работи в полза на Борисов и Пеевски и в ущърб на Радев. Арестите в президентството от миналата година бяха официално обявени за незаконни.

boyko-rashkov_600x400 (1)
Бойко Рашков подгони и Иван Гешев

До този момент обаче няма официално обвинение срещу Гешев и именно това явно цели да направи Бойко Рашков. В момента събира доказателства, за да може до края на мандата му, който засега е на 11 юли, но има индикации да продължи поне до есента, да може да свали главния прокурор от поста му, изправяйки го пред съда.

Ако Рашков успее да докаже незаконни действия на Гешев, то последния го чакат много сериозни проблеми.

Припомняме, че народът отдавна се произнесе срещу Иван Гешев. Срещу него имаше протести още при назначаването му, после през миналото лято, а наскоро те бяха възобновени.

Целта на Рашков е да премахне Гешев от поста му, за да може да арестува Бойко Борисов.

„Докато Гешев нарича Борисов „шефе”, човекът от Банкя има абсолютен имунитет”, каза преди няколко дни вицепремиерът.

Още за Бойко Рашков можете да прочетете по-надолу в теста!

Бойко Рашков коли и беси наред

Вътрешният министър Бойко Рашков коли и беси всичко наред в МВР. Откакто е на този пост, той е уволнил почти всички служители на ръководни длъжности.

Най-голям отпор даде главният секретар на МВР Ивайло Иванов, който днес изригна пред медиите, че уволнението му е било политическо и поръчково.

Рашков не може да приеме тези обвинения, тъй като те идват от човек, който беше на ръководна длъжност по време на скандалните потушавания на протестите.

boyko-rashkov_600x400
Бойко Рачков сега едва започва с голямата чистка

„Гледам как се вайка по медиите. Боляло го как бил изгонен от МВР. Когато прикриваше престъпленията на Борисов, не го болеше. Когато фалшифицираха изборите, не го болеше. Когато пребиваха хората на протестите, не го болеше. Сега тръгнал да се вайка.“ – изригна новият министър на вътрешните работи, пише Kritichno.com.

Той определя всички освободени от своите длъжности до момента като слуги на мутрите. Ето защо не изпитва никаква жалост към тях, а напротив, смята да ги довърши.

„Това е само началото, предстоят още много уволнения, докато не изчистим МВР докрай“, зарича се Бойко Рашков.

Източник: Kritichno.com.

Бойко Рашков върна МВР на България само за 3 дни

Новият министър на вътрешните работи Бойко Рашков, който бе избран за този висок пост от президента Румен Радев, измете само за 3 дни прогнилата стара система. Той уволни цели трима служители на ключови длъжности.

Само преди минути стана ясно, че главният секретар на МВР вече ще бъде друг, след като Ивайло Иванов бе освободен от длъжността. Вчера пък бе освободен шефът на инспектората Николай Гешев, а в сряда поста си загуби административният секретар Бойко Славчев, писа Mediapool.bg.

Всички тези уволнения са подписани с указ от президента Румен Радев. Решенията обаче са взети лично от Бойко Рашков, който очевидно цели да изчисти МВР от ГЕРБ.

boyko_480x300
Бойко Рашков изчисти МВР

Рашков е първият от министрите на служебния кабинет, който подема истинска война с ГЕРБ. Само за 3 дни той направи невероятна чистка в МВР.

Освен министър на вътрешните работи, Бойко Рашков изпълнява длъжността и на вицепремиер. В продължение на 2 месеца той ще „коли и беси“, за да премахне модела ГЕРБ.

При него интересна подробност е, че не е сред любимците нито на сини, нито на червени. Това започна в средата на 90-те години, когато оглави Националната следствена служба.

Бойко Рашков е юрист по образование, което е още една лоша новина за Бойко Борисов. Той е в състояние да изрови и най-големите престъпления в държавната структура, за да накаже виновниците.

Всеизвестен факт е, че МВР дълго време беше овладяно и подвластно на Борисов. Той имаше връзки там още като главен секретар на МВР. Неслучайно бюджетът в МВР се увеличи почти двойно, и то по време на пандемията. Обществена тайна е, че най-много пари държавата харчи именно за МВР.

Бойко Рашков обаче е известен като човек, който не си поплюва и е неподвластен на външни внушения. Това се е доказало в годините, като дори не се е страхувал да се опълчи на бившия главен прокурор Сотир Цацаров.

Прочети още

Radostin Vasilev 570x480

Радостин Василев: Не съм влязъл в политиката с трабантче, бе! Мерцедесът ми е 140 бона

Руди Гела продължава да наглее! Депутатът Радостин Василев не спира да отвращава народа. След като …

2 Мнения

  1. Добрева

    Грешка на всички партии допуснали противоконституционната етническа партия ДПС и двойното гражданство след като в Турция законът им не го допуска, а са направили изключение само за тия дошли от България – Това Турция го направи точно с цел да се бърка за всичко в България ! Карадайъ открито каза, че Родината му била Турция, а пропо той там ли е роден, та Турция му била родината ? Като е така ЗАЩО СЕ НАТИСКА за Българският парламент !? ПОЛИТИЦИ сложете в ред тия неща !!!

  2. Да даде Бог здраве на министъра на вътрешните работи да върне МВР на Р България

  3. Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *