Бойко Рашков: До края на мандата ми България ще има нов главен прокурор, а Гешев ще плаща до живот!

Рашков погва Гешев, за да го арестува заедно с Борисов!

Отношенията между МВР и прокуратурата се изострят все повече. Бойко Рашков буквално не може да гледа Иван Гешев, което се разбра от отказа му да приеме поканата за среща на главния прокурор, писа „24 часа”.

„Ще приема поканата на следващия главен прокурор” – отсече министърът на вътрешните работи, с което ясно намекна, че работи по свалянето на Иван Гешев.
Единственият начин да се свали от длъжност главен прокурор е чрез предложение от Висшия съдебен съвет, след което от президента зависи дали да приеме предложението или не.
ВСС обаче е малко вероятно да направи подобно предложение към момента. Това е причината Бойко Рашков да търси алтернативни начини за сваляне на Гешев.

В момента тече разследване срещу прокуратурата, чието лице е именно Иван Гешев. Подслушванията продължават, въпреки съпротивата на прокуратурата, съобщи още „24 часа”.
Срещу Гешев отдавна има обвинения, че работи в полза на Борисов и Пеевски и в ущърб на Радев. Арестите в президентството от миналата година бяха официално обявени за незаконни.

boyko-rashkov_600x400 (1)
Бойко Рашков подгони и Иван Гешев

До този момент обаче няма официално обвинение срещу Гешев и именно това явно цели да направи Бойко Рашков. В момента събира доказателства, за да може до края на мандата му, който засега е на 11 юли, но има индикации да продължи поне до есента, да може да свали главния прокурор от поста му, изправяйки го пред съда.

Ако Рашков успее да докаже незаконни действия на Гешев, то последния го чакат много сериозни проблеми.

Припомняме, че народът отдавна се произнесе срещу Иван Гешев. Срещу него имаше протести още при назначаването му, после през миналото лято, а наскоро те бяха възобновени.

Целта на Рашков е да премахне Гешев от поста му, за да може да арестува Бойко Борисов.

„Докато Гешев нарича Борисов „шефе”, човекът от Банкя има абсолютен имунитет”, каза преди няколко дни вицепремиерът.

Още за Бойко Рашков можете да прочетете по-надолу в теста!

Бойко Рашков попиля бившите шефове в МВР и не изпитва и грам съчувствие, че ги остави без работа!

Вътрешният министър Бойко Рашков коли и беси всичко наред в МВР. Откакто е на този пост, той е уволнил почти всички служители на ръководни длъжности.

“Фигурин

Най-голям отпор даде главният секретар на МВР Ивайло Иванов, който днес изригна пред медиите, че уволнението му е било политическо и поръчково.

Рашков не може да приеме тези обвинения, тъй като те идват от човек, който беше на ръководна длъжност по време на скандалните потушавания на протестите.

boyko-rashkov_600x400
Бойко Рачков сега едва започва с голямата чистка

„Гледам как се вайка по медиите. Боляло го как бил изгонен от МВР. Когато прикриваше престъпленията на Борисов, не го болеше. Когато фалшифицираха изборите, не го болеше. Когато пребиваха хората на протестите, не го болеше. Сега тръгнал да се вайка.“ – изригна новият министър на вътрешните работи, пише Kritichno.com.

Той определя всички освободени от своите длъжности до момента като слуги на мутрите. Ето защо не изпитва никаква жалост към тях, а напротив, смята да ги довърши.

„Това е само началото, предстоят още много уволнения, докато не изчистим МВР докрай“, зарича се Бойко Рашков.

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Източник: Kritichno.com.

Бойко Рашков върна МВР на България само за 3 дни!

Новият министър на вътрешните работи Бойко Рашков, който бе избран за този висок пост от президента Румен Радев, измете само за 3 дни прогнилата стара система. Той уволни цели трима служители на ключови длъжности.

Само преди минути стана ясно, че главният секретар на МВР вече ще бъде друг, след като Ивайло Иванов бе освободен от длъжността. Вчера пък бе освободен шефът на инспектората Николай Гешев, а в сряда поста си загуби административният секретар Бойко Славчев, писа Mediapool.bg.

Всички тези уволнения са подписани с указ от президента Румен Радев. Решенията обаче са взети лично от Бойко Рашков, който очевидно цели да изчисти МВР от ГЕРБ.

boyko_480x300
Бойко Рашков изчисти МВР

Рашков е първият от министрите на служебния кабинет, който подема истинска война с ГЕРБ. Само за 3 дни той направи невероятна чистка в МВР.

Освен министър на вътрешните работи, Бойко Рашков изпълнява длъжността и на вицепремиер. В продължение на 2 месеца той ще „коли и беси“, за да премахне модела ГЕРБ.

При него интересна подробност е, че не е сред любимците нито на сини, нито на червени. Това започна в средата на 90-те години, когато оглави Националната следствена служба.

Бойко Рашков е юрист по образование, което е още една лоша новина за Бойко Борисов. Той е в състояние да изрови и най-големите престъпления в държавната структура, за да накаже виновниците.

Евелина Лютова

Всеизвестен факт е, че МВР дълго време беше овладяно и подвластно на Борисов. Той имаше връзки там още като главен секретар на МВР. Неслучайно бюджетът в МВР се увеличи почти двойно, и то по време на пандемията. Обществена тайна е, че най-много пари държавата харчи именно за МВР.

Бойко Рашков обаче е известен като човек, който не си поплюва и е неподвластен на външни внушения. Това се е доказало в годините, като дори не се е страхувал да се опълчи на бившия главен прокурор Сотир Цацаров.

За Михаил Николов

Прочети още

Красен Станчев

Красен Станчев: Рекордьори сме по „Магнитски“ в света!

България чупи рекорда по корумпираност, имаме най-много засегнати по закона „Магнитски“ у нас, съотнесено на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *