Голям Радев! Херо Мустафа ще трябва да се извини на България

Херо Мустафа е принудена да се извини на България!

Напрежението в България расте с всеки изминал ден. Натискът на САЩ за приемането на Република Северна Македония в Европейския съюз става все по-огромен, като преди дни американски сенатори дори обявиха, че САЩ трябва да наложат санкции на България за ветото й към РСМ, писа Pogled.info.

Това обаче не само няма да стане, но ще трябва да бъде напълно опровергано. За целта американският посланик у нас Херо Мустафа трябва да заяви публично, че няма да има санкции.

herro-mustafa_600x450
Херо Мустафа ще се извини на България от името на САЩ

Според слуховете Мустафа ще го направи съвсем скоро, но ще го направи под натиска на президента Румен Радев и целия му екип. От Америка са се притеснили да не изгубят контрола над България след исканията на Русия да се изтеглят американските войски от нашите земи.

Ето защо САЩ няма да нагнетява повече ситуацията и няма да въвежда санкции на България. В замяна искането на Путин за изтеглянето им от България няма да се осъществи.

Интересното е, че от Румъния реагираха светкавично на същото искане, докато България обяви официалната си позиция доста късно. Счита се, че това е така поради различия между управляващите, тъй като министърът на отбраната Стефан Янев е известен противник на разполагането на НАТО у нас, но все пак премиерът Кирил Петков надви в случая.

За още подобни теми четете надолу!

Херо Мустафа ще започне да удря жестоко, ако нещата в България продължават да не се развиват по вкуса на САЩ!

Малка държава като България успя направо да вбеси една от най-мащабните страни в света, каквато е САЩ. Причината е категоричната българска позиция по въпроса със Северна Македония и приемането й в Европейския съюз.

От Америка много държат РСМ да бъде приобщена към евроатлантическите ценности, което ще позволи на „янките“ да разположат още свои войници в близост до Русия. Румен Радев обаче засега се оказва препъни камъкът за САЩ.

Днес на заседание на КСНС президентът и повечето партии взеха решение да не се допуска РСМ до ЕС, ако не изпълнява договора за добросъседство, сключен през 2017 г. Решението е заради интереса на всички граждани на РСМ с българско самосъзнание.

Интересното е, че премиерът Кирил Петков изглеждаше готов да направи компромис и да пусне северномакедонците в обединена Европа. Президентът обаче спря ентусиазма му, писа „Дневник„.

herro-kiro_600x400
Херо Мустафа бие шута на Кирил Петков
“Демир

Американският посланик у нас Херо Мустафа, подобно на шефовете в родината си, е бясна от крачката назад, която се прави в преговорите. Дори списъкът с условия на България към РСМ стана по-дълъг, връщайки се към своя оригинал, след като преди година бе скъсен значително.

Говори се, че от Белия дом вече са готови да бият шута на Кирил Петков, както го направиха на Бойко Борисов. Завършилият „Харвард“ предприемач бе одобрен от САЩ за лидер на България именно заради прозападната политика, която смяташе да налага. Той обаче не може да стане онзи лидер, в когото всички смятаха, че ще превърне, тъй като все още основните решения се взимат от Румен Радев.

След изказването му за Крим (че е руски) и настояването да няма санкции срещу Русия, Херо Мустафа започнала да подозира Радев в шпионаж в полза на Путин. Категоричната му позиция относно казуса с РСМ затвърдила тезата на американския посланик.

Кирил Петков е твърде зависим от Румен Радев, тъй като президентът се явява нещо като негов ментор. Това според американците е причината премиерът да не успява да прокара прозападната си политика напълно и по всяка вероятност именно това ще сложи край на управлението му, поставяйки рекорд за най-кратък редовен кабинет.

Още по темата четете надолу!

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Херо Мустафа може да си стяга багажа за САЩ

Скандалът около изявлението на президента Румен Радев, че Крим е руски, започва все повече да ескалира. Твърдият отказ на бившия пилот да се извини на Украйна нагнетява още повече обстановката.

Днес от американското посолство у нас, оглавявано от Херо Мустафа, излязоха с официална позиция по въпроса. Те написаха, че са силно притеснени от мнението на българския президент по въпроса с Крим, тъй като ЕС единодушно е решил още през август, че полуостровът е украински и е анексиран незаконно от Русия.

Мустафа и колегите й недоумяват как може лидерът на една от страните в ЕС да противоречи на основната теза на Съюза. В САЩ са силно разочаровани от този факт.

Там обаче са разочаровани и от самата Херо Мустафа, която според тях е трябвало да държи по-изкъсо президента, за да не се стига до подобни изказвания. От американското правителство са бесни от това, че в продължение на една година посланик Мустафа ги е информирала, че държи България под контрол, а всъщност се оказва друго.

Дори вече има слухове за оставката на Херо Мустафа, тъй като гафът е огромен. В САЩ възприемат изказването на Румен Радев не само като предателство към евроатлантическите ценности, но и като страшна излагация на НАТО пред целия свят.

radev-herro_600x400
Херо Мустафа може да бъде уволнена заради Румен Радев

В същото време обаче българският президент мълчи по въпроса и не се е изказал за изявлението на американското посолство отпреди няколко часа. В петък ген. Радев дори потвърди думите си, че Крим е руски, макар и с нарушено международно право.

По всичко изглежда, че ако Румен Радев не си вземе думите назад, ще изостри максимално отношенията си със Запада, а войната му с Херо Мустафа вече започна.

Президентът обаче е поставен в много сложна ситуация. Ако не се извини на Украйна, рискува целият западен гняв да се стовари върху него и евентуално да стане новият Жан Виденов. Ако се извини пък, ще предаде основната част от своите избиратели, които гласуваха за него в неделя главно заради изказването му за Крим.

Евелина Лютова

За Михаил Николов

Прочети още

putin-charles_600x380

Путин унизи принц Чарлз: Без нито един работен ден, този ли ще ми държи сметка?!

Владимир Путин и принц Чарлз в челен сблъсък! На нож с принц Чарлз Руският президент …

12 Мнения

 1. Ради Чухлев

  Ако истината не е в интерес на НАТО, тогава НАТО служи на лъжата.

  • Народен съд

   Първо, коя е тая Мустафа, че ще казва какво да говори и да не говори един президент на една СУВЕРЕНА ДЪРЖАВА. Второ, Мустафата да се прибира в дълбоката анадола доброволно и Послослвото на САЩ да се върне на България, сградата е Българска Собственост и нямаме нужда от послство на САЩ в България, както няме и нужда от техни базаи. Това са БЪЛГАРСКИ ПОДДЕЛЕНИ, които трябва да се върнат на Българската армия.

 2. Bogomil Petkov

  Та какво чудно има в изказаното на президента ни? Изразил е съдържанието изтръгнато от сърцето на Българина и ако то не се харесва на краварите, това си е техен проблем! Желанието им да ни превърнат в поскушни роби е на път да се провали. Голяма част от продажните копелета са се разплакали, защото усещат, че хранилката им се изплъзва, а некъдерността им ги обрича на глад! Дошло е време да вкусят от „сладкият“живот на Българина, сътворен от самите тях!

 3. Н. Вълчев

  Една територия се смята за Превзета когато на нея стъпи Армията (Пехотата)! Руската Армия е в Крим от 1856 година! И оттогава не го е напускала и за Ден!!! Украински войник изобщо не е стъпвал в Крим! Политическите Машинации, Брътвежите на Борисов, ЕС САШ за някаква Окупация и т.н. са плод на болно съзнание!?

  • Тони Рокера

   Де юре Украйна си мисли че Крим е техен а де факто Крим е на Русия

 4. Ралица

  То се видя за кого ще работи Радев – за Русия , а не за родината си.

  • Васил Димитров

   Ралице, що не го засвириш на кавал тоя рефрен, много добре звучал и вкусен бил, казват познавачите.Тая Мустафа ли е каква ли е с тия налудничави очи да се джендемоса в Арабистан или от където се е пръкнала .

  • Осъзналия се

   ами за кого да работи Радев за Щатите ли….? не съм предполагал някога че тези могат да бъдат толкова нагли …..колко ли беди ще донесът на човечеството за да са добре те за сметка на останалата част от света……

 5. Тони Рокера

  Ралица моята родина е България а не краварска Америка а Русия винаги е била братска страна на България ч

 6. Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.