Кафемашина Voltz OV51171B. Недостатъци и плюсове, технически параметри

Представяме ви кафемашина Oliver Voltz OV51171B. Вижте какви са нейните недостатъци и предимства, както и точните ѝ технически параметри

Oliver Voltz OV51171B е 8-в-1 мултифункционална еспресо машина, която може да работи както с мляно кафе, така и с няколко различни вида капсули. Разполага с мощна помпа от 19 бара и метален корпус в червено-черна комбинация. Подходяща е за домашна употреба.

Характеристики. Oliver Voltz OV51171B има редица полезни функции, включително регулируема система за капучино, отцедник, който може да се разделя за по-лесно почистване, както и светлинни индикатори, които уведомяват кога кафето е готово. Резервоарът за вода е с вместимост 600 мл.

Размери и дизайн. С височина 29,1 см, ширина 15 см и дълбочина 36,5 см тегло от 3,89 кг, машината е с компактни размери, подходящи за кухни с ограничено пространство. Дизайнът комбинира червения и черния цвят с метален корпус.Kafemashina Voltz Ov51171b 01

Потребителски интерфейс. Управлението е доста опростено с един главен бутон за приготвяне на напитката. Има и регулатор за настройване силата на кафето.

Обемен контрол. Машината няма вградена функция за обемен контрол, така че количеството приготвено кафе зависи от продължителността на натискане на бутона.Kafemashina Voltz Ov51171b 02

Още ценна информация ТУК: Кафе машина Долче Густо от Кауфланд? Вижте какво представлява и откъде да се вземе изгодно!

 • Термоблок за загряване. За поддържане на постоянна температура се използва нагревателен елемент thermoblock, който загрява водата до необходимите 90-92 градуса.
 • Регулируема система за капучино. Машината разполага с ръчна система за капучино, която позволява впръскване на пара за постигане на кремообразна текстура.
 • Филтър държач. Класически филтър държач от неръждаема стомана за използване на мляно кафе.
 • Уплътняване. Има включена тампер за ръчно уплътняване на кафето преди екстракция.
 • Регулируем отцедник. Отцедникът може да се регулира на височина за поставяне на различни чаши. Разделя се на две части за по-лесно почистване.

Начин на употреба

Kafemashina Voltz Ov51171b 03Използването на машината е доста опростено – слагате желаната капсула или мляно кафе, регулирате силата на напитката, поставяте чаша и натискате бутона. След 20-30 секунди кафето е готово.

Моите наблюдения

След използване на кафемашината Voltz OV51171B в продължение на 2 седмици мога да отбележа, че тя прави много добро еспресо с плътен вкус и кремообразен каймак. Системата за капучино също работи добре. Единственият недостатък, който установих е леко бавното загряване.

Почистване

Kafemashina Voltz Ov51171b 04Препоръчва се редовно почистване, като отцедникът и резервоарът за вода могат да се мият със сапунена вода. Препоръчително е и почистване на вътрешността на машината от утайки няколко пъти месечно.

Спецификации
 • Мощност: 1450 W
 • Налягане на помпата: 19 bar
 • Резервоар за вода: 600 мл
 • Размери: 29,1 x 15 x 36,5 см
 • Тегло: 3,89 кг
Заключение

За своята цена Oliver Voltz OV51171B предлага много добра стойност, с впечатляващи 19 бара налягане и възможност да се ползва както с капсули, така и с класическо мляно кафе. Препоръчителна е за домашна употреба.

Вижте и ТОВА: Добрата разпродажба на кафемашини. Къде дават хубава и евтина кафемашина едновременно?

Прочети още

Кои са най-добрите евтини кафемашини с капсули. Модели на Долче густо, Бош, Tchibo, Nespresso и Illy.

Евтини кафемашини с капсули. 7+ идеи

Кои са най-добрите евтини кафемашини с капсули. Модели на Долче густо, Бош, Tchibo, Nespresso и …

Едино мнение

 1. Всеки оценен като провокатор и изменил на родината ни ще бъде наказан от наказан от всевишния работете трудетесе с честност ако станете богати бъдете обширни помагайте трудете се да бъдете упростими ако е от Бог прошка няма.

 2. Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *